ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sendika yüzde 30’u da beğenmedi

Sendika yüzde 30’u da beğenmedi
YAYINLAMA: 11 Ekim 2020 / 17.07
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2020 / 17.07
Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ çalışanlarını kapsayan TİS görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından, Başkan Celal Doğan’m ücret artışını yüzde 30’a çıkarması sendikacıları yine memnun etmedi.

Sendikacılar Doğan’ın daha önce en düşük net maaşı ortalama 600 milyon lira olarak açıkladığını belirterek, “Çalışanlar net 400 milyon lira maaş alıyor. 600 milyon lira alıyorlar lafı yalan. Yine işçinin belediyeye maliyeti 1.2 milyar değil, 700 milyon lira” diye konuştular.

Genel İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, ile işyerinde TİS yapmakla yetkili 1 Nolu Şube Başkanı Osman Kaplan, 2 No- lu Şube Başkanı Ali Güdücü ve 3 Nolu Şube Başkanı Mehmet Torun ile birlikte dün ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, TİS’i tıkayan tarafın Celal Doğan olduğunu belirtti.

Bencan yaptığı konuşmada, “Görüşmelerin başından beri sorunun çözümü noktasındaki tavrımızı devam ettirdik. Ancak işveren kesimi aynı duyarlılığı göstermedi. Önce yüzde 25 zam teklif etti şimdi yüzde 30’a çıkardı. Enflasyonun 70-80’lerde seyrettiği bir ülkede böyle bir ücret artışı teklifi komik olduğu kadar işçiyi hiçe saymaktır. Ülkemiz büyük bir ekonomik krizden geçmektedir. Bu krizin en büyük mağdurlan da bordro mahkumdandır. Her geçen gün çalışan arkadaşlarımız biraz daha fakirleşmektedir.

2001 yılı Ocak ayında almış olduğumuz ücretler bugün yüzde 100 değer kaybetmiştir. 2002 Ocak ayı enflasyonu bilindiği üzere yüzde 5 olmuştur. Enflasyonun 3 rakamlı dönemlerini yaşadığımız bir süreçte 2001 yılı enflasyon oranında zam isteği haklı bir taleptir” dedi.

Gaziantep'in belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yaparak kısa bir dönem içerisinde metropol bir kent haline gelmesinde çalışanların önemli katkısının bulunduğunu hatırlatan Bencan, geçmişte yaşanan grevin Gaziantep halkına faydasının olmadığını, hizmetin durdurulmasından dolayı bir çok sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *