ANASAYFA arrow right Siyaset

Selin Sayek Böke, Genel Sekreter olarak döndü

Selin Sayek Böke, Genel Sekreter olarak döndü
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2020 / 14.26
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2020 / 14.26
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 kişilik yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu belirledi.

18 kişilik MYK 16'ya düşürüldü. CHP'de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter ise Selin Sayek Böke oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37. Olağan Kurultayı'nın ardından oluşan yeni Parti Meclisi ilk toplantısı geçen cumartesi günü yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun 'A Takımı' olarak nitelenen 16 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesi de belli oldu.

18 olan MYK üye sayısı 16'ya düşürülürken, Tuncay Özkan ve Ünal Çeviköz'ün koltukları boş kaldı. 

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter ise Selin Sayek Böke oldu.

Listenin tamamı şöyle: Fethi Açıkel (Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu), Onursal Adıgüzel (Bilgi ve İletişim Teknolojileri), Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları, Esnaf-Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları), Ahmet Akın Ahmet (Enerji, Alt Yapı Projeleri), Muharrem Erkek (Hukuk ve Seçim İşleri), Gökçe Gökçen (Gençlik Politikaları), Gamze Akkuş İlgezdi (Tanıtım ve Halkla İlişkiler), Lale Karabıyık (Eğitim Politikaları), Gülizar Biçer Karaca (İnsan Hakları), Bülent Kuşoğlu (İdari ve Mali İşler), Faik Öztrak (Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri) – Parti Sözcüsü, Ali Öztunç (Doğa Hakları – Çevre), Oğuz Kaan Salıcı (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme), Yüksel Taşkın ( Sosyal Politikalar), Seyit Torun (Yerel Yönetimler) Selin Sayek Böke (Genel Sekreter).

İkinci kadın genel sekreter

CHP Genel Sekreteri olan Selin Sayek Böke, partide bu görev getirilen  ikinci kadın oldu.

Daha önce 1996-1999 yılları arasında CHP'nin ve Türkiye'nin ilk kadın grup başkanvekili olan Oya Araslı, 13 Eylül 2000 ile 1 Ekim 2000 tarihleri arasında CHP Genel Sekreteri olmuştu.

Böke'nin geri dönüşü

Mayıs 2017'de CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olan Selin Sayek Böke olan partideki görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı. 

Parti yönetiminin 16 Nisan sonrasındaki politikalarını ve yönetim anlayışını eleştiren Böke, milletvekili ve Parti Meclisi üyesi olarak CHP'deki siyasi yaşamına devam edeceğini belirtmişti.

Böke, referandum sonrası "Sonuç hayır çıkmıştır. Milyonların iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu amaçla her türlü yaptırımı da masaya yatıracağız. Her türlü derken buna Sine-i Millet de dahildir" açıklamasını yapmıştı

Hemen ardından, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök yaptığı açıklamada, sine-i millet önerisinin MYK'da benimsenmediğini belirtmişti.

O tarihten bu yana milletvekili olarak görev yapan Böke, merkez yönetim kuruluna bugün itibaren tekrar dönmüş oldu. 

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *