ANASAYFA arrow right Ekonomi

Sektörün ve esnafın can suyuna ihtiyacı var

Sektörün ve esnafın can suyuna ihtiyacı var
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2021 / 20.57
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2021 / 21.11
Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı esnaf odalarının seçimleri 1 Ocak 2022 tarihinde başlayacak. Başkan Darıcı, 2022 yılında yapılacak seçimde yeniden aday olacağını söyledi

Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, sektöre yönelik bir yıl ödemesiz en az 20 bin lira kredi verilmesi gerektiğini her zaman söylediklerini, ancak bugüne kadar bu konuda herhangi bir gelişme olmadığının altını çizdi, “Pandemiden önce esnafa kredi desteği verildi, ancak pandemi döneminde neden verilmediğini anlamış değiliz. Bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz; esnafa bir yıl ödemesi en az 20 bin lira verilmesini talep ediyoruz. Eğer verilirse sektörümüz ve esnafımız kendini bir nebze de olsa toparlamış olur” açıklamasını yaptı.

2022 yılında yapılan seçimlerde yeniden oda başkanlığına aday olacağını söyleyen Darıcı, “Ocak ayında başlayacak seçimlerin mart ayı itibariyle bitmesi lazım. Elini taşın altına koymak isteyen ve ‘Biz mevcut yönetimden daha iyi yönetiriz’ diyen isteyen herkes aday olabilir. Aday olacak kişi her türlü bilgiyi odadan alabilir. Yapılacak seçimlerde de yeniden adayım. Çünkü yapacak daha çok işimiz var, durmak yok yola devam” dedi.

En fazla kayıt dışı ile mücadele ettik

Gaziantep Berberler Odası’nın Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza attığını dile getiren Darıcı, “Esnafın dükkanını açma-kapama saati var. En fazla kayıt dışı ile mücadele ettik. Berberler Odası’nın aracı her Pazar denetim için sahadadır. Pandemi döneminde zorluk yaşayan esnafımızın yükünü bir nebzede hafifletmek için ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bu dönemde maskeleri ücretsiz bir şekilde esnafımıza dağıttık. Berberlerin hijyenin bir ortamda hizmet verdiğini göstermek için dükkanların camlarını haritaya çevirdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Darıcı, “Her zaman çıraklık okulunda eğitimler veriyoruz. Esnafın, kalfalık, ustalık belgesi konusunda çalışmalar yaptım. Şu anda 200’e yakın esnafımız ustalık belgesinden faydalanarak lise diploması aldı. Bu konuda bilgilendirme yapmak için tüm iletişim araçlarını etkin bir şekilde kullandık” açıklamasını yaptı.

Vaka artışları sektörü ve esnafı endişelendiriyor

Vaka artışlarının sektörü ve esnafı endişelendirdiğini kaydeden Darıcı, “Esnaf, 17 günlük tam kapanma döneminde perişan oldu. Tabi ki yeni bir kapanmadan olumsuz etkileniriz. Bunun için maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesini söylüyoruz ve bu konuda ki uyarılarımızı halen sürdürüyoruz. Şu anda berberlerdeki Koronavirüs tedbirleri en üst seviyede. Tüm berberlerin camında alınması gereken tüm önlemler yazıyor” diye konuştu. Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *