ANASAYFA arrow right Röportaj

Sektöre ve firmalara değer katmak istiyoruz

Sektöre ve firmalara değer katmak istiyoruz
YAYINLAMA: 17 Nisan 2020 / 21.30
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2020 / 22.08
“Panama Danışmanlık olarak akredite Kobi Danışmanlarımız ile fikirden projeye üretimden satışa her alanda Kobilerimizin yanındayız”

“Panama Danışmanlık olarak akredite Kobi Danışmanlarımız ile fikirden projeye üretimden satışa her alanda Kobilerimizin yanındayız” ifadelerini kullanan Panama Danışmanlık Kurucularından H. İbrahim Demirel, “Ortaya koyduğumuz çalışmalar ile sadece Gaziantep’e değil, tüm bölgeye hizmet verebileceğimizi kanıtlamış bulunmaktayız. Amacımız hem sektörümüze hem de firmalarımıza değer katmaktır” dedi.
2017 yılında kurulan ve yaptığı çalışmalarla sektörün öncüleri arasında yerini alan Panama Danışmanlık, Uzman Kadrosu ile SGK Teşvik Danışmanlığı, İK Danışmanlığı, Mali Süreç Danışmanlığı, Hibe ve Teşvik Danışmanlığı, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajanslarına Proje Hazırlama ve Yürütme Danışmanlığı Dahilde İşleme İzin Belgesi, Yatırım Teşvik Belgesi Açma Kapama, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında VERBİS Sistemine Uyum Danışmanlığı İhracat Teşvikleri ve KOSGEB Destekleri konularında hizmet veriyor.

Sabah-Kısaca Panama Danışmanlığın doğuş hikayesini dinleyebilir miyiz?
Demirel-Panama Danışmanlık 2017 yılında Resul Kılıçparlar ve H. İbrahim Demirel tarafından kurulmuştur. Kuruluş perspektifimiz müşteri hizmet sağlayıcı ilişkisinden ziyade firmalarımıza büyüme yolunda kılavuzluk yapmaktır. Mali süreç ve finans danışmanlığı ile başladığımız yolculuğumuz 2018 yılında SGK teşvik ve İK süreç danışmanlığı da eklenmiştir. Bu süreçte Gaziantep ve bölgenin önemli firmalarına SGK süreçleriyle ilgili danışmanlık hizmeti verilmiştir.

Sabah-Genel olarak hangi alanlarda danışmanlık hizmeti veriyorsunuz? Bize hizmetlerinizden bahseder misiniz?
Demirel-Panama Danışmanlık olarak uzman kadromuzla birçok alanda hizmet vermekteyiz. Bu hizmetlerin bir bölümünü kendi ekibimizle vermekteyiz. Bir kısmı ise çözüm ortaklarımız tarafından sağlanmaktadır. Firma olarak anlayışımız uzmanlık alanlarımız dışında kalan kısımlarda da danışanlarımıza hizmet verebilmektir. Bu nedenle bünyemizde olmasa dahi birçok farklı alanda çözüm ortağımız bulunmaktadır. Başlıca hizmetlerimizden bahsetmek gerekirse; SGK teşvik danışmanlığı, İK danışmanlığı, Mali süreç danışmanlığı, Hibe ve Teşvik danışmanlığı, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajanslarına proje hazırlama ve yürütme danışmanlığı Dahilde İşleme İzin Belgesi, Yatırım Teşvik belgesi açma kapama, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında verbis sistemine uyum danışmanlığı İhracat Teşvikleri ve KOSGEB destekleri başlıca uzmanlık alanlarımız arasında yer almaktadır. Firma olarak kuluçkadan kuruluşa kuruluştan büyümeye her konuda firmalarımıza kılavuzluk etmeye devam edeceğiz.

Sabah-Danışmanlık sektörü rekabetin yoğun olduğu alanlardan bir tanesi. Sizi bu rekabette öne çıkaracak özelliklerinizden bahseder misiniz?
Demirel-Danışmanlık sektörü hem çok keyifli hem de çok zor bir sektör. Özellikle Gaziantep bu konuda bir kademe daha zor bir şehir. Hem yaşanan olumsuz tecrübeler hem de yerleşik anlayış nedeniyle zaman zaman oldukça zorlanıyoruz. Danışmanın her alanda uzman olması ve istisnasız her konuda hizmet vermesi bekleniyor. Yaşanan sıkıntıların büyük bölümü de buradan kaynaklanıyor. Firma beklentisi ile danışmanın yetkinlikleri uyuşmadığında verim alınamıyor ve çalışma başarısızlıkla sonuçlanıyor. Biz Panama olarak bu noktada farklı bir model geliştirdik. Farklı alanlarda uzman ekibimizin yanı sıra çözüm ortakları ile de çalışıyoruz. Yani kendi bünyemizde uzman olmadığımız konularda yanlış bir bilgilendirme yapmak yerine çözüm ortaklarımızı devreye alıyoruz. Bu şekilde firma başka arayışlara girmek zorunda kalmadan tek merkezden bir çok farklı alanda hizmet alabilmektedir. Panama Danışmanlık olarak gerek kendi ekibimize gerekse de çözüm ortaklarımız konusunda yetkinliğimize sonuna kadar güveniyoruz. Ortaya koyduğumuz çalışmalar ile sadece Gaziantep’e değil tüm bölgeye hizmet verebileceğimizi kanıtlamış bulunmaktayız. Amacımız hem sektörümüze hem de firmalarımıza değer katmaktır.

Sabah-Son olarak bu alanda hizmet almak isteyen firmalara ne söylemek istersiniz?
Demirel-Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki zaman en büyük sermayeleridir. Zamanlarının ve enerjilerinin büyük kısmını alan konuları danışmanlara delege ederek ilerlemek hem hata payını hem de zaman kaybını minimize eder. Bu gün bir çok firmamız kullanabileceği teşviklerin ve hibelerin çok az bir kısmını kullanabilmektedir. Doğru bir yönetim ve kaynak geliştirme planlaması ile ön gördüklerinden daha hızlı ve kalıcı bir büyüme sağlayabilmektedirler. Bir de tabi yetkin insanlarla çalışmaya önem vermeleri gerekiyor. Her danışmanın diyen danışman olamaz. Geriye dönük yapılan işlere çalışmalara mesleki akreditasyonları da göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Panama Danışmanlık olarak akredite Kobi Danışmanlarımız ile fikirden projeye üretimden satışa her alanda Kobilerimizin yanındayız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *