ANASAYFA arrow right Ekonomi

Sektörden bin 200 kişi evine ekmek götürüyor

Sektörden bin 200 kişi evine ekmek götürüyor
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2020 / 21.23
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2020 / 21.39
Her yıl Mayıs ayının son haftasında kutlanan Sigorta Haftası COVİD-19 nedeniyle 7-11 Eylül tarihlerine ertelendi

Sigorta Haftası’nın ertelenmesini değerlendiren Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, “7-11 Eylül tarihleri arasına ertelenen Sigorta Haftasını çeşitli etkinliklerle daha coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Bu zorlu süreci birlik, beraberlik, dayanışma ve omuz omuza vererek atlatacağız. Güzel günler mutlu yarınlar bizleri bekliyor” şeklinde konuştu.

Yiğit, sigorta acentelerinin ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu söylerken, sigorta sektörünün hem istihdam hem de ülke ekonomisine katkı açısından önemli bir konumda bulunduğunun altının çizdi. “Gaziantep genelinde 255 sigorta acentesi bulunurken, bin 200 kişi bu sektörde evine götürmektedir. Ekonomimizin gelişebilmesi, varlıklarımızın, değerlerimizin korunabilmesi, insanlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için sigortacılık sektörünün en büyük ve önemli dağıtım kanalı olan sigorta acenteleri olarak toplumda sigorta bilincinin artırılması, vatandaşlarımızın doğru teminatlarla en uygun poliçelere ulaşabilmesi için var gücüyle çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

COVİD-19 sigorta sektörünü de olumsuz etkiledi


COVİD-19 salgınından her sektör gibi sigorta sektörünün de olumsuz etkilendiğini kaydeden Yiğit, “Ekonomik olarak zor zamanlar geçirsek de müşterilerimize hizmet etmekten ve ülke ekonomisine katkı sunmaktan vazgeçmedik. Gaziantep’teki sigorta acenteleri olarak, devletimizin Koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı tüm kararlara ve başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ kampanyasına destek vererek bu zorlu sürece destek verdik. Bundan sonra da devletimizi aldığı tüm kararları destekleyeceğimizin bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı. 

Tarih yaklaştığında planlamalar ile ilgili bilgi vereceğiz

Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Her yıl Mayıs ayının son haftası kutlanan Sigorta Haftası’nda Gaziantep Ticaret Odası, Sigortacılık Meslek Komitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği’nin desteği ile çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat bu yıl ki kutlamalar COVİD-19 salgını nedeniyle Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün de uygunluğu ile 7-11 Eylül 2020 tarihlerine ertelenmesine karar verildi.  Dernek olarak Sigortacılık Haftasına ilişkin planlamalar tarih yaklaştığında yeniden duyuracağız ve bu seneki kutlamalarımız daha coşkulu olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *