ANASAYFA arrow right Yaşam

Sektörden 250 bin kişi evine ekmek götürüyor

Sektörden 250 bin kişi evine ekmek götürüyor
YAYINLAMA: 04 Haziran 2021 / 20.59
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2021 / 20.59
31 Mayıs ile 4 Haziran tarihleri arasında kutlanan Sigorta Haftası nedeniyle açıklama yapan Gaziantep Sigortacılar Derneği Başkanı İhsan Yiğit, sigorta acenteleri ile çalışanlarının bir an önce aşılanması gerektiğini söyledi.

Başkan Yiğit, “Sigorta Haftası dolayısıyla devlet yetkililerinden aşı konusunda bir müjde bekliyoruz. Yani sigorta acenteleri ile çalışanlarının bir an önce aşı listesine alınmasını istiyoruz. Eğer sektör ve çalışanları aşı listesine alınırsa Pandemi dolayısıyla buruk geçen Sigorta Haftasını bayram havası içerisinde kutlayacağız” ifadelerini kullandı.
Başta sağlıkçılar başta olmak üzere birçok sektörün aşı kapsamına alındığını, hatta birinci ve ikinci doz aşılarını olduğunu anlatan Yiğit, “İşimiz gereği insanlar ile sürekli yüz yüze iletişim halindeyiz. Bu da koronavirüse yakalanma riskimizi yükseltmektedir. Ayrıca bu sektörde 250 bin kişi evine ekmek götürmektedir. 250 bin çalışanı ailesiyle birlikte düşünürsek bu rakam 1 milyonu geçmektedir. Dolayısıyla büyük bir aile olan ve ülke ekonomisine katkısını her yıl artıran sigorta acenteleri ile çalışanlarının da aşı listesine dahil edilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yiğit, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Eylül ayı sonuna kadar 120 milyon doz Biontech aşısının elimizde olacağını, 100 milyon doz Sinovac ve 50 milyon doz Sputnik aşı anlaşmamız olduğunu duyurdu. Bu zorlu süreci başta iyi yöneten Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve gece-gündüz özverili şekilde çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç biliriz. Eğer vaka sayılarında bir düşüş yaşanmış ise bunun yeğane nedeni sağlık çalışanlarımızın göstermiş olduğu üstün gayret ve çabalarıdır. Bir an önce aşılamanın bitmesini ve eski güzel günlere dönmeyi temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Biraz daha sabretmemiz lazım

17 günlük tam kapanma dönemine değinen Başkan Yiğit, “17 günlük tam kapanmanın ardından ülke genelinde vaka sayılarının hızla düştüğüne şahit oluyoruz. Bu tüm sektörler için sevindirici bir haber. Ancak her ne olursa olsun maske, mesafe ve temizlik gibi tedbirleri elden bırakmamalıyız. Çünkü maske, mesafe ve temizlik bizi Koronavirüse karşı koruyan en önemli üç silahtır. Bu tedbirlerin yanı sıra devletimizin aldığı ek tedbirlere riayet edersek, bu salgından kısa zaman içerisinde kurtulacağımızı ümit ediyoruz. Güzel ve güneşli günler bizleri bekliyoruz. Bunun için biraz daha sabretmemiz lazım” dedi. 

Kısa Çalışma Desteği ilaç gibi geldi

Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılması sektör temsilcilerini mutlu etmiştir. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz. Böylesi zor bir dönemden geçerken, Kısa Çalışma Desteği sektörümüze ilaç gibi gelmiştir. Bizler her zaman üretmek, istihdam etmek ve ülke ekonomisine yüzde 3 olan katkımızı daha da yükseltmek için var var gücümüzle, gece-gündüz özverili şekilde çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz. Sektör olarak bu tür desteklerin devam etmesini istiyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *