ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrin odun ihtiyacı çok pahalı temin ediliyor

Şehrin odun ihtiyacı çok pahalı temin ediliyor
YAYINLAMA: 13 Kasım 2020 / 13.06
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2020 / 13.06
Vali Koçak: "Yıllık 100 bin ster odun ihtiyacına mukabil 39 bin ster tahsis yapılıyor. Çanakkale’den, Bolu’dan odun getirtmek gerekiyor. Bu da maliyete çok tesir ediyor…"

Tarım ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Osman Tekinel şehrimizde incelemeler yaptı. Zirai Araştırma Enstitüsünde bir toplantı düzenleyerek Bakanlığıyla ilgili geniş bilgi verdi. Tarım ve Orman Bakanlığının 1981 yılında yaptığı işleri, 1982 yılı programını açıkladı. Toplantıya Vali Fikret Koçak, Tarım ve Orman Bakanlığı müsteşar yardımcısı Rüstem Kaplan, Tarım işleri Genel Müdürü, Veteriner Genel Müdür vekili ve bakanlığın şehrimizdeki şubelerinin müdürleri katıldı.

Gazetemiz tarafından odun konusunda “1981 yılında Kahramanmaraş'taki Orman Bölge Müdürlüğü tarafından şehrimize tahsis edilen odun gönderilmedi. Odunun tonu şehrimizde 18-20 bin liraya kadar satıldı. Özellikle dar gelirliler soğukta kaldı, perişan oldu 1982 yılında da aynı sıkıntı devam edecek mi?” sorusu şöyle cevaplandı:

“Gaziantep Belediyesi odun fiyatlarını serbest bıraktı. Bu nedenle oduncular odunu Kahramanmaraş'ta satmayıp Gaziantep'e taşıdı. Bu yüzden Kahramanmaraş'tan odun çıkışı yasaklandı.”

Müsteşar Yardımcısı Rüstem Kaplan: “Türkiye'de bütün illerin ihtiyacının karşılanması için Onman kanununun 34. maddesi değiştirildi. Önümüzdeki günlerde Milli Güvenlik Konseyinden çıkacak. Bu maddenin değiştirilmesinden iler, ihtiyaçlarını Genel Müdürlüğüne bildirecek ve tahsis yapılacak. Bu yıl yakacak sıkıntısı çekilmeyecek.”

Vali Fikret Koçak: “Şehrimizin 100 bin ster oduna ihtiyacı var. Bize ise 39 bin ster odun tahsisi yapılıyor. Bu durumda sıkıntı çekiyoruz. Çanakkale'den, Bolu'dan odun getirmek zorunda kalıyor ve maliyete göre çeşitli satış fiyatları ortaya çıkıyor. İhtiyacımızın tamamının tahsis edilmesini istiyorum.”

Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Osman Tekinel tarafından çiftçiyi ve tarım sektörünü yakından ilgilendiren önemli sorunlar üzerinde duruldu. Yapılan çalışmalar anlatıldı. Her ziraat mühendisinin dört ayrı bölgede çalışma mecburiyetinin getirildiği, bunun uygulanmasına başlandığı vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *