ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrin ağaçlandırması için öğrenciler görevlendirildi

Şehrin ağaçlandırması için öğrenciler görevlendirildi
YAYINLAMA: 29 Haziran 2022 / 14.07
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2022 / 14.07
Ağaçlandırma işini organize eden Vali Muavini Nedim Çetin bu hayırlı konunun halkada mal edilmesini istedi.

İlimizde ağaçlandırma işlerini organize eden kurul başkanı vali yardımcısı Ahmet Nedim Çetin tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre, önümüzdeki yıllardan itibaren ağaçlandırma konusunda daha köklü çalışmalar yapılacak. Her öğrencinin tohumdan bir fidan yetiştirmesi yoluna gidilecek. Bu tür çalışmanın iki uygulaması Gaziantep kimsesiz çocukları yetiştirme merkezi öğrencileri arasında başlatıldı.

Her öğrenci dilediği çeşit ağacın tohumunu saksı içinde ekerek fidan yetiştirecek. Bir süre sonra da çocuklar yetiştirdikleri fidanı ağaçlandırma alanına bizzat kendileri dikecekler. Onu yetiştiren çocuğun kimliği bir plakete yazılarak asılacak. Plakette ağacın dikilme tarihi de bulunacak.

Vali Yardımcısı ve Ağaçlandırma Komitesi Başkanı Nedim Çetin, tohumdan fidan yetiştirme çalışmalarına önümüzdeki yıldan itibaren tüm okullardaki öğrenciler arasında da başlanacağını, bu suretle daha iyi bir ağaçlandırma politikası uygulanacağını, çocuğun diktiği fidana sahip çıkacağını ve koruyacağını ifade etti.

Vali yardımcısı Çetin, fidanı öğrencinin yetiştirmesi suretiyle ağaç dikme seferberliğinin çok olumlu sonuçlar vereceğini, önümüzdeki yıllarda ağaç dikme ve orman yetiştirme hızının çok daha artacağını vurguladı.

Ağaçlandırma çalışmalarının halk tabanına indirilerek benimsetilmesi ve yürütülmesinin çok daha etkili olacağı ve olumlu sonuçlar alınacağı sanılıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *