ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrin 100 bin ster oduna ihtiyacı var

Şehrin 100 bin ster oduna ihtiyacı var
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2020 / 20.41
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2020 / 20.41
Piyasada odun bulunmuyor, vatandaş güç durumda

Son bir aydır piyasada odun bulmak mümkün değil. Odun satıcıları odun temin etmek için Bolu ve Zonguldak'a giderek odun getirdi. Bunların taşıma ücretleri yüksek olduğu için vatandaş almakta güçlük çekti. Buna rağmen piyasada bir gram odun kalmadı. Konu ile ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye ilgilileri şunları söyledi:

“Şehrimizin yüz bin ster oduna ihtiyacı var. Bunun 75 bin steri yakacak olarak evlerde kullanılıyor. 25 bin steri ise ekmek fırınlarında. Şehrimizdeki yakacak odun sıkıntısı had safhada, oduncular tarafından köylülerin haklarından aldıkları yüksek fiyatlı odun satışlarına dahi baskı yapmıyoruz. Yeter ki şehre odun girsin vatandaş kışın yakacak sıkıntısı çekmesin. Belediye olarak Haruniye'den 10 bin ster odun temin ederek getirtmeye çalışıyoruz.

Kahramanmaraş orman bölge Müdürlüğünün ilimize tahsis ettiği 39 bin ster odunun ancak 13 bin steri getirtilebildi geriye kalan 26 bin ster odunun getirilmesi için 31 odun satıcısına Belediye adına getirme izni verdik. Orman idaresi adeta odunu vermemek için çeşitli engeller çıkarıyor. Buradaki odunumuz gelince biraz rahatlayacağız. Pazar fesinden sonra oduncularda çam odunu 7500, meşe o dunu 8500 liradan satılacak Satılan bu odun Belediyenindir. Fazla fiyat isteyen de bizlere bildirilmelidir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *