ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizin bir okula daha kavuşmasını engelleyenlere fırsat verilmemeli

Şehrimizin bir okula daha kavuşmasını engelleyenlere fırsat verilmemeli
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2022 / 13.45
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2022 / 13.45
20 yıllık engelleme kırılarak Abdullah Kepkep’in vasiyeti yerine getirilmeli

Abdullah Kepkep adlı varlıklı bir vatandaş bundan tam yirmi yıl önce vasiyet ederek ölümünden sonra bir okul yaptırılmasını, malını mülkünü bunun için harcamalarını istedi. Merhum Abdullah Kepkep’in çocuğu bulunmadığından mirasçıları çeşitli yolları deneyerek yirmi yıl süreyle vasiyetin yerine getirilmesini engelledi.

Vasiyetin yirmi yıl içinde yerine getirilmemesi halinde merhumun isteğinin ortadan kalkacağı endişesi bulunuyor. Bu nedenle ilgililerin derhal harekete geçerek şehrimize bir okul kazandırmak isteyen merhum Abdullah Kepkep’in isteğini yerine getirmeli, mirasçılarına da fırsat verilmemelidir.

Vatandaş yasalarda buldukları boşluklar yüzünden dilediği gibi meydanlarda cirit atarak kendi çıkartan doğrultusunda kullanıyordu. Şimdi ise buna fırsat verecek bir ortam yok. Yirmi yıllık çıbanbaşı koparılması sınıflarında okuyan 95 çocuk bu cezadan kurtarılmalıdır.

İl yetkililerinin, gerekirse Sıkıyönetim Komutanlığının duruma el koyarak fırsatçılara imkân vermemesi, hayırlı bir vasiyetin, halka hizmette büyük yararları doğacak olan bir okulun daha şehrimizde yükseltilmesi sağlanmalıdır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *