ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimize bu yıl 7 ilkokul yaptırılacak 

Şehrimize bu yıl 7 ilkokul yaptırılacak 
YAYINLAMA: 19 Ekim 2020 / 15.20
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2020 / 15.20
İlimizde ilkokullar yaptırmak için 136 milyon 500 bin liralık ödenek geldi

İkinci teknik okulun tamamlanması için 71 milyon geldi. Kenar semtlerdeki ilkokulların sınıflarında 78-95 öğrencinin bulunması, bazı sınıflardaki öğrencilerin sırayla oturarak çalışmalarının önlenmesi için vilayet tarafından çalışmalara başlandı. İlimizde ilkokullar yaptırılması için Bakanlık tarafından 136 milyon 500 bin liralık ödenek gönderildi. Uzun süredir inşaatı devam eden ikinci teknik okulun tamamlanması için de 71 milyon lira gönderildi. İkinci teknik okul da 1982 yılı içinde bitirilecek.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Vali Fikret Koçak şunları söyledi: “Şehrimizdeki ilkokullarda büyük sıkışıklıklar var. Uzun süre şehir içine ilkokul yaptırılmamış. Bu yüzden de bilhassa kenar semtlerde çocuklar sınıflarda adeta üst üste oturuyorlar. Durumu Bakanlığa arzettik. Bu yıl Gaziantep ilinde ilkokullar yaptırılması ve büyük onarımlar için 136 milyon 500 bin lira ödenek gönderildi Ayrıca Hacıbaba semtinde inşaatı devam eden ikinci teknik okul için 71 milyon lira ödenek gönderildi. Bu okul da 1982 yılı içinde bitirilecek.

Şehir merkezinde en az yedi ilkokul yaptıracağız. Bunun ikisini mahalli imkanlarla yaptıracağız. 3 ilkokul da özel kişiler tarafından yaptırılacak. Bunlara da yer temin etmeye çalışıyoruz. Bakanlık tarafından gönderilen ödenekten en az iki ilkokul da biz yaptıracağız. Bu suretle şehir merkezindeki ilkokullardaki sıkışıklığı giderecek, çocuklarımızı rahat okuma imkanlarına kavuşturacağız, ilkokul binalarının yerlerini temin ve tespitiyle meşguluyuz. inşaatlara mart, nisan ayı içinde başlayacağız, 1982 yılı içinde inşaatlar tamamlanacak.

İlkokullardan biri hayvan pazarı yakınında çimento fabrikası tarafından yaptırılacak, birisi trafik müdürlüğü yakınında, yaptırilacak. Birisi de Ünaldı'da dört mahallenin bulunduğu yerin ortasında olacak. YSE yakınında, Binevler semtinde ve eski Kilis yolu yakınında da ilkokullar yaptıracağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *