ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizdeki 300 bin koyun açlıkla karşı karşıya

Şehrimizdeki 300 bin koyun açlıkla karşı karşıya
YAYINLAMA: 28 Eylül 2022 / 15.40
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2022 / 15.40
Koyunların et ve balık kurumu tarafından alınması, hayvan ihracat süresinin uzatılması istendi

Şehrimizdeki koyuncular ve besiciler güç durumda bulunuyor. Bu yıl geçen yıllara oranla hayvan fiyatları her geçen gün biraz daha düşüyor. Geçen hafta içinde 406 TL’den canlı olarak satılan besi koyunun kilosu dün 375 TL’ye düştü. Gaziantep’e Doğu illerinden satılmak üzere getirilen 300.000 koyunu bulunduğunu söyleyen koyuncu ve besiciler güç durumda kaldıklarını söylediler. Sorunlarına çözüm bulunması için Vali Fikret Koçak’^ı ziyaret eden 50’ye yakın koyuncu ve bestecinin imzasını taşıyan bir dilekçe verdiler. Koyuncular dilekçenin bir suretini de milli güvenlik konseyine başkanlığına ve diğer başkanlıklara gönderildiğini bildirdiler.

Vali makamında ziyaret eden oyuncuların temsilcileri her gün koyun başına mı araları 15 TL ödediklerini, edilmesi yüzünden zarara uğradıklarını, ya fiyatlarının her geçen gün biraz daha artarak zarara girdiklerini, hayvan ihracatı süresinin artırılması için kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Vali makamında ziyaret eden koyuncuların temsilcileri her gün koyun başına mı araları 15 TL ödediklerini, edilmesi yüzünden zarara uğradıklarını, yer fiyatlarının her geçen gün biraz daha artarak zarara girdiklerini, hayvan ihracat süresinin artırılması için kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Konu ile ilgili olarak koyuncu ve Besicilere hitaben bir konuşma yapan Vali Fikret Koçak, “Hayvanlarımızın et ve balık kurumu tarafından alınması için ilgili bakanlıklarla görüştüm. Canlı hayvana dış talep az olduğu için bu yıl hayvan ihracat süresini uzatılmasını talep ettim. Ayrıca Gaziantep’teki hayvanların beslenmesini temin amacıyla yemlik arpa talebinde bulundum. Toprak mahsulleri ofisi tarafından tahsis edildiği taktirde sizlere dağıtacağım. Dertlerinizi çok iyi biliyorum. Çarelerini arıyorum. Kısa bir süre içinde çarelerin bulunacağını tahmin ediyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *