ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde uçak seferleri nisan ayından itibaren 4’e çıkarılacak

Şehrimizde uçak seferleri nisan ayından itibaren 4’e çıkarılacak
YAYINLAMA: 12 Ekim 2020 / 14.06
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2020 / 14.06
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı uçak seferleri için kesin söz verdi

Gaziantep Danışma Meclisi üyeleri Dr. Mehmet Akdemir ile Bekir Sami Daçe, kentimizin çeşitli sorunlarıyla yakından ilgileniyor.

Şehrimize yapılan uçak seferlerinin haftada üçten ikiye indirilmesi üzerine yaptığımız devamlı yayınlar ve halkın tepkisi üzerine Dr. Mehmet Akdemir ile Sami Daçe hava alanı sorunuyla, uçak seferleri konusunda Bayındırlık Bakanı ve Ulaştırma Bakanlarıyla görüştü. Uzun tartışmalar sonunda şehrimize uçak seferlerinin haftada nisan ayından itiba ren dörde çıkarılması kesinleşti. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı müsteşarıyla mutabakata varıldı, müsteşar kesin olarak söz verdi.

Bilindiği gibi Diyarbakır'a uçaklar haftada ikisi İstanbul bağlantılı olmak üzere 7 sefer yapıyor. İlimizin Diyarbakır'dan daha çok yolcu çıkardığının istatistiklerle ortaya konması üzerine birisi İstanbul bağlantılı olmak üzere şehrimize dört uçak seferi yapılacak.

Ayrıca hava alanımızın beton kaplanması için Bayındırlık Bakanlığı tarafından 1982 yılı bütçesine ödenek konuldu. Uçakları hava alanına indirecek elektronik cihazların Gaziantep hava alanında bulunmaması ve alanın betonla kaplanmaması yüzünden tehlikeli olacağı gerekçesiyle pilotların çoğu Gaziantep'e gelmek İstemiyorlardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *