ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde kalorifer yakıtı sıkıntısı var

Şehrimizde kalorifer yakıtı sıkıntısı var
YAYINLAMA: 08 Ekim 2021 / 14.21
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2021 / 14.21
İlgililer, yakıt satıcıları istedikleri kadar getirsin diyor. Satıcılar haftalardır kuyrukta beklediğini söylüyor. Vatandaşlar evlerde soğuktan hastalanıyor.

Son iki haftadır şehrimizde kalorifer yakıtı sıkıntısı çekiliyor. Görüştüğümüz ilgililer Mersin'den istenilen kadar kalorifer yakıtı verilecektir, diyor. Yakıt satıcıları haftalardır arabalarımız kuyrukta bekliyor diyor. Vatandaşlar yakıtsızlıktan evlerde tir tir titriyor, hasta oluyor.

Şehrimizin ne kadar kalorifer yakıtına ihtiyacı bulunduğunun tespit edilip edilmediği, ne kadar kalorifer yakıtı bulunduğunu sorduğumuz Sanayi Müdürlüğü ve il iktisat kurumu yetkilileri, durumu bilmedik ferini söyledi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz vali Vekili Ahmet Nedim Çetin ise:

“Telefonla Mersinle görüştüm. Ataş'a tankerlerle yakıt geldiğini, yakıt satıcılarının istedikleri kadar yakıt alabileceklerini, söyledi.

Kalorifer satıcısı Fikret Kutlar ile yaptığımız görüşmede ise: “Kalorifer yakıtı yok. Günde 75 ton yakıtı nakledecek gücüm var. Ara balarım Mersin'de kuyrukta bekliyor. Nereden verilecekse söylesinler gidip oradan alalım.” dedi.

Kalorifer yakıtı almak için satıcılara başvuran vatandaşlar ise sırada bekliyor. Günlerdir kalorifer yakıtı alamadıklarından evlerinde çoluk çocuk tir tir titriyor. Her evde soğuk algınlığından birkaç kişi hasta yatıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *