ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde itfaiye eğitim merkezi kuruluyor

Şehrimizde itfaiye eğitim merkezi kuruluyor
YAYINLAMA: 17 Eylül 2020 / 14.52
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2020 / 14.52
Miyadı dolan itfaiye araçlarının yerine 300 milyon liralık araç alınacak

Belediye yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre 62 milyon liraya mal olan modern itfaiye binası şubatta hizmete resmen girecek. Şimdilik geçici olarak yeni itfaiye binasına taşınan Belediye itfaiye ekipleri yakında bir eğitime tabi tutulacak.

Modern itfaiye binasının tamamlanmasından sonra itfaiye konusunda eğitim çalışmalarına başlanacak. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un açıklamasına göre Gaziantep itfaiye binası Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Belediyelerin eğitim merkezi haline getirilecek. Bu bölgedeki Belediye itfaiye elemanları şehrimize gelerek eğitim görecekler. İtfaiyecileri eğitecek uzmanlar da Ankara ve İstanbul'dan getirilecek. Şehrimizde kaliteli, bilgili itfaiyeci yetiştirildikten sonra bunlar da diğer elemanları eğitecek.

Gaziantep itfaiye teşkilatındaki araçların çoğunun miyadı dolmuş vaziyette. Modern ve yeni araçlar önümüzdeki beş yıl içinde 300 milyon lira harcanarak tamamlanacak. Temin edilecek 45 metrelik kurtarma merdiveninde her türlü elektronik hizmet aracı bulunacak, yaşlı hasta ve sakatlar yangınlarda kulübelere alınarak asansörle kurtarılacak. Gelecekte binaların daha çok katlı olacağı düşünülerek 45 metre yükseklikteki yerlere bu merdivenle müdahale edilebilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *