ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde iskan edilecek 83 Afganlı aileden 50’si ilk kafileyle geliyor

Şehrimizde iskan edilecek 83 Afganlı aileden 50’si ilk kafileyle geliyor
YAYINLAMA: 04 Nisan 2021 / 17.07
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2021 / 17.07

Yurtlarının Ruslar tarafından işgali üzerine Pakistan'a kaçan Afganistanlı Türklerden 83 ailenin Gaziantep’te yerleşeceğini, bunların çoğunun kasaba ve şehirlerde oturan sanatkâr aileler olduğunu bildirmiştik. Sümer Bank lojmanlarına geçici olarak yerleştirilecek ve daha sonra Nizip yolunda kendilerine Belediye tarafından ev yaptırılarak teslim edilecek olan Afganistanlı soydaşlarımız bugün uçakla Adana'ya geliyor. Burada bir süre istirahat edecek olan Afganistanlı kardeşlerimiz daha sonra şehrimize gelerek kendilerine ayrılan yere yerleşecekler.

Yerleşmeleri dolayısıyla bir tören düzenlenecek. Törene 50 Afganistanlı Türk ailesiyle birlikte Vali Fikret Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, okulların bayrak ve flamaları, dileyen vatandaşlar ve basın mensupları katılacak.

Törene katılmak isteyen vatandaşlar Ticaret Lisesi önünden kalkacak olan Belediye otobüslerinden yararlanabilecek. istiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlanacak olan törenden daha sonra ilgililer tarafından konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, milli folklor gösterileri yapılacaktır. Diledikleri takdirde Afganlı kardeşlerimizde konuşacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *