ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde iki yeni PTT şubesi açılıyor

Şehrimizde iki yeni PTT şubesi açılıyor
YAYINLAMA: 18 Eylül 2020 / 17.41
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2020 / 17.41
Telefon arızalarının, şehir cereyanındaki voltaj düşüklüğü yüzünden ileri geldiği söylendi

PTT. Başmüdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre 1981 yılı içinde şehrimize 1 milyar 275 milyon liralık yatırım yapıldı. PTT hizmetlerinin halkın ayağına götürülmesi için şehir içinde iki büyük iki küçük PTT şubesi daha açılacak.  Şubelerden birisi yeni hal yakınında, diğeri ise Karşıyaka semtinde açılacak.

İlgililer şehir merkezine 4 binlik bir telefon santralinin daha ilavesiyle vatandaşın telefon ihtiyacının karşılanacağını, 8 binlik santrale bağlanan abonelerle de mukavelelerin bitirildiğini ifade ettiler. Kilis ilçesine de 1500’lük bir santralin konması için anlaşma yapıldı. Bu suretle Kilis’in de telefon ihtiyacı karşılanacak.

Organize Sanayinde bin 500 ‘lük bir telefon santrali KÜSGEM’e de gelişme merkezleri göz önünde tutularak 4500’lük bir santralin yapılması PTT Genel Müdürlüğü’ne teklif edildi.

Şehir içindeki telefonların arızalarıyla ilgili sorumuz ise şöyle cevaplandı. “Gaziantep içinde telefonlar için 750 kilovat gücünde elektrik çekiyoruz. Bir telefon ise 53 volt elektrik çeker. Şehir elektriğinin voltajı düşünce telefonlar da otomatikman arıza yapar, santral abonenin istediği yeri bulamaz. Aranmayan telefonlar çıkar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *