ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde her yıl on ilkokul yaptırılmalı 

Şehrimizde her yıl on ilkokul yaptırılmalı 
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.49
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.49

Sınıflarında 70 - 80 öğrenci bulunan 8 Şubat İlkokulu’nun sorunu çözüme kavuştKörler okulu bahçesindeki boş binada sekiz sınıf okuyacak. Uzun süredir nüfus artışına paralel olarak ilkokul yaptırılmaması ilimizde eğitim ve öğretimin istenilen şekilde gerçekleşmesine mani oluyor. Özellikle şehrimizdeki ilkokullardan kenar semtlerde bulunanlarda her sınıfta 60-70 öğrenci balık istifi gibi okumak zorunda kalıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim Vakfı kurularak illerde okul yaptırmak için çaba harcanmış ise de şimdilik olumlu bir sonuç alınmaya yetmemiştir. Bakanlık tarafından illerde Milli Eğitim Vakıflarının hızla çalışmaya başlaması İstenmektedir. Milli Eğitim Vakıflarının ciddi çalışması halinde sorunun kısa sürede çözüme kavuşabileceği sanılıyor.

Karşıyaka semtindeki Sekiz Şubat ilkokulundaki sınıflarda 70-80 öğrenci okuyor. Sıkışıklığın giderilmesi ve öğrencilerin normal olarak öğrenimlerini sürdürmeleri için il yetkilileri tarafından önlemler alındı. Buna göre Körler Okulu bahçesindeki boş bir bina bulunarak onarım gördü. Dört odalı binaya 8 Şubat İlkokulundan sekiz sınıf aktarılarak sınıfların rahatlaması sağlanacak. Onarım bitmek üzere olduğundan önümüzdeki haftadan itibaren sekiz sınıf buraya nakledilecek.

Vatandaşlar ilimizdeki ilkokul sıkıntısına bir çözüm getirilmesi için zaman kaybedilmeden okul yaptırma kampanyasına girişilmesini istemektedirler. Zira nüfus artışına göre şehrimizde her yıl on ilkokul binasının yaptırılması gerekiyor. Şimdiye kadar okul binası yaptırılmamış olduğundan sıkıntının her geçen yıl biraz daha artarak büyüyeceği vurgulanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *