ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde gerçekleştirilecek olan 7 projeyi mahallinde incelemek üzere İmar ve İskan Bakanlığından heyet geliyor  

Şehrimizde gerçekleştirilecek olan 7 projeyi mahallinde incelemek üzere İmar ve İskan Bakanlığından heyet geliyor  
YAYINLAMA: 26 Ocak 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2021 / 13.19
Heyet ilimizde besi yerleri, brikethaneler sanayi rezerv alanları, açık oyun alanları ve 100. Yıl Atatürk Parkı ve Alleben projelerini inceleyecek.

Gaziantep Belediyesi tarafından bu yıl gerçekleştirilmesine çalışılacak olan yedi projenin yerinde incelenmesi ve kesin karara varılması amacıyla imar ve İskan Bakanlığı’ndan bir heyet 3 Haziran pazartesi günü şehrimize gelerek incelemelerde bulunacak. Projelerin uygulanmasıyla ilgili olarak Ankara’da temaslarda bulunan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ile bakanlık görevlileri arasında bazı anlaşmazlıklar çıktı. Bunun üzerine heyetin bizzat Gaziantep'e giderek proje alanlarını yerinde incelemesine karar verildi.

3 Haziran Pazartesi günü şehrimize gelecek olan İmar ve İskan Bakanlığı heyeti besi yerleri, brikethaneler, sanayi rezerv alanları açık spor oyun alanları, 100. Yıl Atatürk Parkı ve Alleben Deresi ve çevresi projesini mahallinde inceleyerek ilgililere görüşlerini bildirecek.

Bilindiği gibi 100. Yıl Atatürk Milli Parkı’nın gerçekleşmesi için Alleben deresine dökülen kanalizasyon suları belediye tarafından kollektörlere alınma çalışmalarına başlandı. Kısa sürede kollektörler tamamlanarak kanalizasyonların pis sularının dereye akması önlenecek. Daha sonra yapılacak çalışmalarla deredeki pislikler temizlenecek, sular klorlanarak rahatlıkla kullanılır hale getirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *