ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde Emniyet Sarayı yaptırılacak

Şehrimizde Emniyet Sarayı yaptırılacak
YAYINLAMA: 18 Aralık 2020 / 13.36
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2020 / 13.36
Dağınık teşkilatı bir araya toplamak ve çalışma verimini artırmak için

Şehrimizin çeşitli semtlerine dağılmış bulunan Emniyet Müdürlüğü teşkilatının bir araya toplanmasını sağlamak ve çalışma verimini artırmak amacıyla şehrimizde 1983 yılında Emniyet Sarayı yaptırılacak.

Emniyet Sarayının yaptırılması için şimdiden hazırlık çalışmalarına başlandı. Emniyet Sarayı gerçekleştiği takdirde çeşitli müdürlüklerin bir araya gelmesi yanında emniyette çalışan personelin yemek yemesi ve dinlenmesi için özel yerlerde Emniyet Sarayı içinde bulunacak. Ayrıca Emniyet Sarayı içinde bir de misafirhane bulunacak.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Emniyet Müdürü Rıfat Özbirgül şunları söyledi:

“Şehrimizin büyük ihtiyaçlarından birisi olan Emniyet Sarayının şimdiye kadar yaptırılmamış olması beni şaşırttı. Neden şimdiye kadar ilgilenilmemiş bilemiyorum. Emniyet Müdürlüğü teşkilatının her biri şehrin ayrı bir yerine dağılmış. Bu dağınıklıkta verim ister istemez düşer. Narkotik şubemiz Karşıyaka’da, Toplum Polisi Teşkilatımız başka bir yerde. Trafik Müdürlüğümüz Kilis yolunda. Araştırma Müdürlüğümüz bir başka yerde. Vilayet binası içinde sadece pasaport şubesiyle birkaç şube müdürlüğümüz var.

Bunların hepsinin bir araya, Emniyet Sarayı içinde toplanması elbette çok büyük faydalar sağlayacaktır. Çınarlı parkı bitişiğinde Belediyeye ait otobüslerin konulduğu yeri seçtik. İmar durumu ve diğer işlerin tamamlanmasına çaIışıyoruz. 1983 yılından itibaren Emniyet Sarayı inşaatına başlayacağız. İçişleri Bakanlığı tarafından 1983 yılı bütçesine gerekli ödenek konulacak. Emniyet Sarayında tüm bürolarımız olacak. Çalışan personelimizin dinlenme ve yemek yeme yerleri de bulunacak. Ayrıca bir de misafirhanemiz olacak. Personelimizin toplantıları ve eğitilmeleri için salonu da olacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *