ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde bulaşıcı sarılıktan sonra grip salgını başladı

Şehrimizde bulaşıcı sarılıktan sonra grip salgını başladı
YAYINLAMA: 14 Haziran 2021 / 15.11
GÜNCELLEME: 14 Haziran 2021 / 15.11
Vatandaşların dikkatli olmaları istendi

Bulaşıcı sarılık hastalığı büyüklerde tehlike yaratıyor. Havaların bir soğuyup bir ısınması grip salgınının başlamasına yol açtı. Doktorlar havaların birdenbire ısınması ve soğuması sonunda vatandaşların dikkatli olmalarını, aksi takdirde derhal gribe yakalanabileceklerini söylediler. Sonbahar mevsimi dolayısıyla havaların devamlı değişeceği bildirilerek bilhassa giyimlere dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Bilindiği gibi geceleri şehrimizde havalar 5 dereceye kadar düşüyor. Gündüzleri ise sıcaklık 28 dereceye kadar çıkıyor. Gündüzleri havanın sıcak olması vatandaşları aldatıyor, yazlık gömlekle gezmelerine neden oluyor.

Geçen hafta içinde başlayan bulaşıcı sarılık hastalığı ise günden güne yayılıyor. Bulaşıcı sarılık hastalığının küçük yaştakilerde kolaylıkla atlatıldığını vurgulayan sağlık görevlileri, yaşlılarda büyük tehlike doğuracağını bildiriyorlar. Bilindiği gibi bulaşıcı sarılık hastalığı, böbrekler, karaciğer ve diğer uzuvlar üzerinde büyük tahribata yol açıyor. Bu nedenle, özellikle alkol alan insanlar üzerinde bulaşıcı sarılık hastalığının öldürücü olabileceği bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *