ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde beş gün su sıkıntısı çekilecek

Şehrimizde beş gün su sıkıntısı çekilecek
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2020 / 19.01
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2020 / 19.01
İncesu Deresi’ndeki isale hattındaki büyük borulardan birisi parçalandı

Eski su kuyularından şehre sırayla su veriliyor. Şehrimizde beş gün su sıkıntısı çekilecek. Bunun için vatandaşların şimdiden tedbirli olmaları gerekiyor. Şehrimize Karta İkaya barajından su getiren isale hattı borularından birisi İncesu Deresi mevkiinde parçalandı. Bu nedenle şehrimize su basma işi dün akşamdan itibaren durduruldu.

Belediye başkanlığı vatandaşların susuz kalmaması için tedbir almasını istedi. Şehrin muhtelif semtlerine münavebe ile eski içme suyu kuyularından su verilmeye başlandı. Susuzluğun hafif bir şekilde beş gün içinde geçirilmesi için her gün ayrı bir semte su verilecek. Konuyla ilgili olarak belediye su işletmesi müdürlüğü şu bilgileri verdi:

“Önceki gün Kartalkaya'dan şehrimize su nakleden isale hattı borularından birisinde İncesu deresi mevkiinde çatlak oldu. Bu yüzden şehre su basamıyoruz. Derhal onarılması için çalışmalara başladık. Üç beş gün içinde tamiratın bitirilerek yeniden su basılmasına çalışacağız. Tamirat bittikten sonra daha önceleri de bildirdiğimiz gibi 24 saat Hacıbaba'daki tesislerimizdeki havuzlara suyun dolması gerek. Bu yüzden vatandaşlarımız su konusunda tedbir al malıdır. Şehirdeki eski içme suyu kuyularından münavebe ile yine su vermeye devam edeceğiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *