ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde arsa birim fiyatları tespit edildi

Şehrimizde arsa birim  fiyatları tespit edildi
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2022 / 14.31
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 14.31
En yüksek fiyat metrekareye 25 bin lirayla Bahçelievlerde, en düşük fiyat ise belediye sınırları içine alınan Erikçe köyünde 20 lira.

Kurban Bayramı öncesi çıkarılan bir yasayla illerdeki arsa birim fiyatlarının tespiti yapıldı. Araya bayramın ve uzun bir tatilin girmesi sonunda yapılan duyurular güçlükle ilgili yerlere ulaştı. Uyanık davranan Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası yapılan yanlış düzenleme ve astronomik arsa birim fiyatlarıyla, bitişik mahalleler arasındaki anormal birim fiyatlarına itiraz ederek durumun düzeltilmesine ortam hazırladı. En yüksek fiyat metrekareye 25 bin lirayla Bahçelievlerde, en düşük fiyat ise belediye sınırları içine alınan Erikçe köyünde 20 lira.

Yasanın ilanı ve ilgili kuruluşlar tarafından tespit edilerek sessizce ilan edilen arsa birim fiyatları arasında korkunç farklar bulunuyor. Bahçelievlerde metrekare birim fiyatı 25 bin lira tespit edilirken, bitişiğindeki Akyol mahallesinde arsa fiyatı 7 bin lira olarak belirlendi. Kurban Bayramı öncesi çıkarılan bir yasayla illerdeki arsa birim fiyatlarının tespiti yapıldı. Araya bayramın ve uzun bir tatilin girmesi sonunda yapılan duyurular güçlükle ilgili yerlere ulaştı. Öğretmen evlerinde arsa birim fiyatı 6 bin lira olarak tespit edilirken, bitişiğindeki Kaçak ilk mahallesinde arsa birim fiyatı 17 bin lira olarak belirlendi.

Çıkarılan yasaya göre vatandaşların arsa birim fiyatlarına itiraz hakları yok. Sadece Ticaret ve Sanayi Odaları itiraz edebiliyorlar. Başta vurguladığımız gibi Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası zamanında arsa birim fiyatlarına itiraz ederek düzeltilmesi ortamını yarattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *