ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde 74 bin imara aykırı gecekondu var

Şehrimizde 74 bin imara aykırı gecekondu var
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 17.25
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 17.25
İmar affından yararlanmak için başvurmayanlar iki kat ceza ödeyecek. İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre şehrimizde 74.000 imara aykırı yapı ve gecekondu bulunuyor.

Yasalara aykırı olarak yapılmış bulunan gecekonduların sahipleri üç ay içinde başvurmadıkları takdirde iki kat ceza ödemek zorunda kalacaklar. Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

2805 Sayılı Yasa, imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların ıslahını sağlayacaktır. Yasa başvuru koşulunu getirmiştir. Yapılan hesaplara göre kentimizde 74.000 adet imara aykırı yapı ve gecekondu vardır. Başvuru süresi üç aydır. Tatil günleri çıkartıldığı takdirde 75 gün çalışma süresi mevcuttur. Bu hesaba göre günde ortalama 1000 kişinin müracaat etmesi gerekmektedir. Beş müracaat bürosu açılmıştır. Her müracaat bürosuna ortalama 200 müracaatın yapılması gerekirken müracaatların çok düşük olduğu tespit edilmiştir.

Zamanında müracaat etmeyenler tespit safhasında ortaya çıkacaktır. Müracaatı zamanında yapamayanlar bir misli ceza ödeyecektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *