ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde 6 aydır çocuk felci aşısı ve karma aşı bulunmuyor

Şehrimizde 6 aydır çocuk felci aşısı ve karma aşı bulunmuyor
YAYINLAMA: 26 Kasım 2020 / 13.22
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2020 / 18.34
Sorumlusu kim?...

Şehrimizde altı aydan beri çocuk felci ve karma aşı bulunmuyor. Vatandaşlar, altı aydan beri Asiye Rağıp Oral Ana ve Çocuk Sağlığı merkezine gidip gelmekten usandıklarını, her gidişlerinde aynı durumla karşılaştıklarını ifade ediyorlar.

Devamlı olarak gazetemize telefon ederek, yazıhanemize gelerek şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar: “Bu ne savsaklama, bu ne ilgisizlik? Yarın çocuklarımız çocuk felci hastalığına yakalanırsa, difteri veya diğer hastalıklardan birisiyle karşı karşıya kalırsa, bunun sorumlusu kim olacak? Sorumluluktan vazgeçtik. Sakat kalan çocuğun üzüntüsüne anne ve babalar olarak nasıl' dayanırız? Bir aşının getirilmesi altı ay mı sürer? Sayın Sağlık Bakanımız dış ülkelere antibiyotik ihraç ediyoruz diyor, Gaziantep'te çocuk felci ve karma aşısı bulunmuyor.

Bu ilgisizliğe bir çözüm getirmeli, ilgililer sorun üzerinde hassasiyetle durmalıdır.”

Daha sonra Asiye Rağıp Oral Ana ve Çocuk Sağlığı müdürü Dr. Oktay Dai ile görüştük. Dr. Dai: “Göreve vekâleten yeni başladım. Ben altı kere durumu Bakanlığa ilettim. Benden önce de devamlı yazılarak karma ve çocuk felci aşısı istenmiş. Hiçbir yazımıza cevap verilmedi. Bizler de üzülüyoruz. Günde yüzlerce vatandaş gelerek soruyor, telefonlarla bizleri sıkıştırıyorlar. Elimizden bir şey gelmiyor.”

Son olarak bilgilerine başvurduğumuz Vali Fikret Koçak:

“Durumu sizden öğreniyorum. Altı ayda bir aşı gelmezmiymiş? Meselenin önemini biliyorum. Derhal duruma el koyarak gerekeni yapacağım. Bakanlıktan sorarak karma aşı ve çocuk felci aşılarının gönderilmesini sağlayacağım” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *