ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde 52. Okul da öğretime açıldı

Şehrimizde 52. Okul da öğretime açıldı
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 15.11
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 15.11
Belediye başkanı Ertuğ: 52. ilkokulu açmaktan şeref duyuyorum…

Milli Eğitim Müdürü Uçkan: Genç nesillerimiz Atatürk’ün eserlerinin bekçisi olacaktır.

Dün saat 14:00’te Öğretmenler evi, saat 5.30’da Düztepe’deki ilkokul törenle hizmete açıldı. Törenleri beşinci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Necati İkizoğlu, jandarma tugay Komutanı tuğgeneral Ercan, belediye başkanı Turan Ertuğ, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan, okul ve daire müdürleri, okullar bayrak ve firmalarıyla katıldı.

Dayı Ahmet Ağa ilkokulu yakınında hazırlanan Öğretmenevinde 13 yatak bulunuyor. Buradan diğer illerden ve ilçelerden gelen öğretmenler yararlanacak. Öğretmenevi 493 Bin liraya mal olmuştu. Daha çok öğretmenin yararlanması için 60 yataklı yeni bir yer milli eğitim müdürlüğü altında Öğretmenevinde yaptırılacak ve haziran ayında hizmete girecek.

Düztepe Mahallesi’nde hizmete açılan ilkokul ise 15 milyona mal oldu. Altı dersaneli okulun bahçesine çok güzel kaideli bir de Atatürk büstü konuldu. Büstün açılışına garnizon Komutanı tuğgeneral Necati İkizoğlu yaptı. General ikizoğlu, büstün açılışında şunları söyledi:

Türk milleti her şeyi yapacak güç ve kudrete sahiptir. Yeni bir hızla ulu önderimiz Atatürk’ün gösterdiği hedefi, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne mutlaka çıkacağız. 50 yıl önceki Türkiye neredeydi, şimdi nereye geldik? O günleri yaşayanlar bugün aradaki farkı çok iyi bilirler. Bugün arada ölçülemeyecek kadar büyük gelişme farkı vardır.

Türk milletinin bu gelişimini çok görenler, bunu engellemeye çalışanlar çıktı. Bunları ve tüm güçlükleri yendik, yeneceğiz. Büstümüz milletimize ve Gazianteplilere uğurlu ve hayırlı olsun.

Daha sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan: Bugün Gaziantep’teki ikinci ilkokulu açıyoruz. Eğitim en büyük hizmettir. En geniş kitlelere hitap eder. Atatürk, eğitimi Türk milletine gelişmesinde itici güç olarak görmüştür. Her ileri hareketin içinde Atatürk devrim ve ilkeleri vardır. Dünyanın her yerinde öğretmenler faziletli ve saygın kişilerdir. Atatürk insancıldır, insan sevgisi ile doludur. Genç nesillerimiz, Atatürk’ün eserlerinin bekçisi olacaktır.

Okulun açılışını yapan belediye başkanı Turan Ertuğ ise şunları söyledi: Memleketimizin muasır medeni milletler seviyesinin üzerine çıkarmak için bugün açtığımız gibi eğitime eserlerine ihtiyaç vardır. Gaziantep’te 52. ilkokulu açmaktan şeref duyuyorum.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *