ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde 50 ilkokula daha ihtiyaç var

Şehrimizde 50 ilkokula daha ihtiyaç var
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2020 / 17.07
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2020 / 17.11
Bütün okullarda çiftli öğretim yapılıyor

İlgililerden edinilen bilgilere göre halen şehrimizde 57 ilkokul bulunuyor. İlkokullarda 63 bin 754 öğrenci okuyor. 222 sayılı yasaya göre her sınıfta 40 öğrenci bulunması gerekiyor. Bu şartlarda il merkezinde 80 ilkokul bulunması gerekiyor. Halen il merkezinde 49 ilkokul bulunuyor. Sınıflarda 50’şer öğrenci bulunması halinde ise şehrimizde 60 ilkokul binasının bulunması gerek. Bu durumda 40’lık sınıflar halinde şehir merkezinde 31 yeni ilkokula ihtiyaç var. 50’lik sınıflar olması halinde ise 11 yeni ilkokul binası yapıda belirlenen durum her ilkokulun 10 dershanesinin yaptırılması gerekiyor. İkili öğretim yapmak durumundadır. Tekli öğrenim durumunda ise ihtiyaç duyulan ilkokul binası sayısı iki kattır.

Şehrimizdeki ilkokul binası sorunu diğer illerde de kendisini gösteriyor. Bunu göz önünde bulunduran Milli Eğitim Bakanlığı yeni okul binalarının yaptırılması için Milli Eğitim Vakfının kurulmasını emretmiş ve tüm yurtta vakıfların kurulması sağlanmıştır. İlimizde de bu yolda çalışmalar yapılmış ise de şimdiye kadar olumlu bir sonuç alınamamıştır.

Şimdiye kadar şehrimiz de vatandaşlar tarafından 8 ilkokul binası yaptırıldı. Bunlar şunlardır: Dayı Ah met Ağa ilkokulu. Adsız, Mehlika Alevli, Aliye ve Ömer Battal, Dr. Cemil Karslıgil, Kemal Kınoğlu, Durdu Yetkinşekerci, Emine Ulusoy ve Nezihe Osman A tay ilkokulları. Şehrimizdeki ilkokullarda sadece ikili öğretim yapılıyor. Üçlü ve dörtlü öğretim yapan ilkokul yok.

Şehrimizdeki ilkokul binası ihtiyacını karşılamak için sınıflarda 40’ar öğrenci okutulması halinde 1594 dershane, 50 öğrencinin okutulması halinde ise 1261 dershaneye ihtiyaç var.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *