ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde 300 tonluk sıvı gaz dolum tesisi kuruldu

Şehrimizde 300 tonluk sıvı gaz dolum tesisi kuruldu
YAYINLAMA: 27 Ekim 2021 / 14.14
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2021 / 14.14
Tesis, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Bundan böyle Güneydoğu illerinin tüpgaz ihtiyacı Gaziantep'ten karşılanacak.

Beylerbeyi köyü yakınında sıvı gaz dolum tesisleri yapılmaya başladı. 100 milyon liraya çıkacak sıvı gaz dolum tesisi kısa süre içinde tamamlanarak hizmete sokulacak. Sıvı gaz dolum tesisi Güney ve Doğu Anadolu illerinin ihtiyacını karşılayacak, tesis hizmete girdikten sonra şehrimize sıvı gaz sıkıntısı diye bir şey kalmayacak.

Sıvı gaz tesisinde devamlı olarak 200-300 ton stok bulunacak. Buna paralel olarak başka sıvı gaz dolum ve pazarlama işleri de şehrimizde yürütülecek. Sıvı gazlar tankerlerle şehrimize getirilerek dolum tesislerine boşaltılacak. Bakanlık standartlarına göre kontrollerden geçirilecek olan tüplerin dolumları yapılacak.

Şimdiye kadar sıvı gaz bayileri tüplerin kendilerine ait olmadığını ileri sürerek, vatandaşlardan fazla para almaya çalışıyordu. Sıvı gaz dolum tesisleri hizmete girdikten sonra da bu sorun kendiliğinden ortadan kalkacak. Vatandaş rahatlıkla dolum tesisi temsilciliklerine giderek tüpünü değiştirebilecek. Farklı tüplerin değiştirilmesi için de belirli fiyat listeleri hazırlanarak bayileri asılması sağlanacak.

Dolum tesisi panelinde tüp gazın dolum ve pazarlama işleri de bu konuda deneyleri bulunan Abdullah Kazaz firması tarafından yapılacak. Kazaz, tüplerin değiştirilmesi konusunda vatandaşların kaldırılmaması için listeler hazırlandığını, bu listelerin belediye tarafından bastırılarak tüm tüpgaz bayilerine mecburi olarak asılmasının sağlanmasını isteyeceklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *