ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimiz, hayvan pisliğinden kurtarılacak 

Şehrimiz, hayvan pisliğinden kurtarılacak 
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.39
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.39

At arabaları 1 Ekim’de kaldırılıyor

Belediye, at arabacılarına motorla araç alabilmeleri için 10 milyon liralık kredi açtı. Yıllardır şehrimizin, özellikle ana caddelerimizin hayvan pisliğinden kurtarılması için yapılan çalışmalar olumlu sonuç vermemişti. Devamlı yakınmalar zaman zaman at arabalarının ana caddelere çıkmasını önlemiş, bir süre sonra yeniden eski tas eski hamam olmuştu. Şehir içi trafiğinin de aksamasına ve kazaların meydana gelmesine neden olan at arabalarının kaldırılması için Belediye tarafından olumlu kararlar alındı. .

Belediyenin yeni kararına göre 1 Ekim’den sonra at arabaları şehrimizde tamamen kaldırılacak. At arabacılarının mağdur olmaması şehir içi taşımacılığının aksamaması için Belediye tarafından on milyon liralık kredi açıldı. Arabacılar alacakları krediyle motorlu araç alarak eski işlerine devam edebilecek. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:  “Şehir trafiğinin karmaşık hale gelmesinde ve şehirde insan sağlığını tehdit eder mahiyette pislik yaratması nedeniyle, at arabaları 1 Ekim 1981 tarihinden itibaren tamamen kaldırılacaktır. At arabacılığını meslek seçmiş kişilerin mağdur olmaması için bu meslek mensupları triportör, pikap gibi araçları alabilmeleri için Belediyemizce 10 milyon liralık kredi fonu ayrılmıştır.

Devamlı duyuru yapılmasına rağmen at arabacılığını meslek seçmiş kişilerin hiç bir teşebbüste bulunmadıkları görülmüştür. At arabalarının yerine kullanılmak üzere, kısa mesafelere insan tarafından çekilen çekçek arabaları, uzun mesafeli ve düz yerlere pikap tipi şehir içi nakliyat arabaları, meyilli ve dar yollara da triportör ve 3 tekerlekli bisikletler kullanılacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *