ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehri eviniz gibi temiz tutunuz

Şehri eviniz gibi temiz tutunuz
YAYINLAMA: 19 Mart 2023 / 17.26
GÜNCELLEME: 19 Mart 2023 / 17.26
Her evin ve işyerinin kapısına bir temizlik işçisi konulması beklenmemeli

Kağıt toplama kampanyasına yardımcı olalım

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ yaptığı yazılı açıklamada kentimizin temiz tutulması gerektiğini, evimizi nasıl temiz tutuyorsak öyle temiz tutulmasını istedi. Her eve ve işyerine bir temizlik işçisinin ayrılamayacağını vurgulayan Başkan Ertuğ, kağıt toplama kampanyasına yardımcı olunmasını istedi.

Belediye Başkanı Ertuğ’un açıklaması şöyle; “Bu kentte yaşayan her fert kenti kendi evi, kendi işyeri gibi kabul etmeli, bu anlamda kente sahip çıkmalıdır.

Temizlik konusundaki emir ve yasaklara mutlak uyulmalı, bu hususlar iyice bilinmelidir. Daha öncede ifade ettiğim gibi sorun sadece Belediyenin çöp ve artıkları toplaması cadde ve sokakları süpürmesi değil, vatandaşlarımın da aynı şekilde gayret ve faaliyet göstermeleridir.

Herkes kurallara uymayıp çevreyi rastgele kirletirse, yine rastgele kapları çöp kabı diye kullanmaya devam ederse, biz ne kadar bu işin üzerinde önemle dursak, ne kadar ilaçlama yapsak faydasız olur. Her insanın peşine bir temizlik işçisi dikemeyeceğimize göre, çevreyi kirletenler ikaz edilmelidir.

Çöp kapları mutlaka nizami olmalı ve işyerleri her gün, konutlar ise haftada bir mutlaka çöp kaplarını yıkamalıdırlar. Çöpler hiçbir zaman ağzı açık kaplarda muhafaza edilmemeli.

Okunmuş kitap ve kullanılmış kağıt toplama kampanyasına vatandaşlarım mutlaka katılmalı, şu yada bu şekilde bu faaliyete destek olmalıdırlar.

Sokak araları, köşe başları buna benzer şehrin muhtelif yerleri açık tuvalet olarak kullanılmamalı. Bu şekilde kentimizin kirletilmesine ve hiç de hoş olmayan, tamamen cehaletin ürünü olan bu çirkin harekete asla izin verilmemelidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *