ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehreküstü’deki ve Nurgana’daki tarlalara temiz su verilecek 

Şehreküstü’deki ve Nurgana’daki tarlalara temiz su verilecek 
YAYINLAMA: 25 Aralık 2020 / 13.48
GÜNCELLEME: 25 Aralık 2020 / 13.48

Su almak isteyen tarla sahipleri Belediye Su İşleri Müdürlüğüne başvuracak. Bulaşıcı hastalıklara karşı ünlemler alınıyor. Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ tarafından yapılan yazılı açıklamadan öğrenildiğine göre Şehreküstü ve Nurgana köyünün tarlalarına Belediye Su İşleri Müdürlüğü tarafından temiz kuyu suyu verilecek. Bu suretle bu bölgelerdeki tarlalarda yetişen sebze ve meyvelerin mikroplu sularla sulanması önlenerek bulaşıcı hastalıklara karşı halkın korunması sağlanacak.

Şehreküstü’deki tarlalara Gazhane su kuyusundan ve Pişirici pınarından, Nurgana'daki tarlalara ise Humanız'daki üç kuyudan temiz içme suyu verilecek. Bele diye Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Humanız bölgesindeki 3 kuyudan tarıma su verilecektir. Alınacak su Akçakoyunlu yolu ile Alleben Deresi arasındaki tarım arazisinin % 50'sini sulayacak durumdadır.

Çiftçilerin Sular Müdürlüğüne müracaat ederek su almaları ve pis su ile sebze bahçelerini sulamamalarını; Aynı şekilde Nizip yolu su kuyusu ile Gazhane su kuyusu ve Pişirici suyu 4 numaralı caddenin doğusunda bulunan tarım arazisine verilecektir.

Bu iş 15 gün içerisinde gerçekleşecektir. Eskiden olduğu gibi kollektor ve pis su kanallarından su alarak sebze bahçelerini sulamak kesinlikle yasaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *