ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil’in borcu yok mu?

Şehitkamil’in borcu yok mu?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Sosyal Sigortalar Kurumu Müdürü Özdemir partizanca bir tutum içinde olmakla eleştirilirken,GASKİ Genel Müdürü Hasan Savrun da olaya tepki gösterip, ‘’Bizim de devletten 1 trilyonluk su alacağımız var. Ancak bu parayı tahsil etmenin yolu kurumların suyunu kesip, onları zorda bırakmak değildir. Bizim telefonlarımıza haciz koydurmak, tamamen partizanca bir davranış. Şehitkamil Belediyesi’nin SSK’ya borcu yok mu? Neden o belediye konusunda da aynı tutum sergilenmiyor? Şeklinde açıklamada bulundu.

‘’Borçlarını ödemedikleri için telefonlarına haciz koyduk’’
Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdürü Gazi Özdemir, Anakent Belediyesi’nin kuruma olan borcunu ödememesi nedeniyle telefonlarına haciz koydurma yoluna gittiklerini söylerken, ‘’Bize 1.5 trilyon lira borçları ve ödemiyorlar. Bu nedenle telefonlarına haciz koydurduk. Bunun üzerine kendileri de bayramdan iki gün önce sularımızı kestiler ,halen de akmıyor’’ dedi. Özdemir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri’nin kuruma borçlarının olup olmadığını sorulması üzerine ‘’Onlar yine ödüyorlar. Bunlar hiç ödemiyorlar’’ Şeklinde yanıt verdi.
Çıkmaz ve Batallı yeniden başkan
Güneydoğu Anadolu ihracatçı Birlikleri’ne bağlı olan Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği ile Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar ihracatçıları Birliği’nin yeni yönetim kurulu kendi arasında görev dağılımı yaptı. Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı’na Abdülkadir Çıkmaz tekrar seçilirken,Baikan Vekilliği’ne Çetin Özmimar getirildi.
Diğer taraftan Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar ihracatçıları Birliği’nin başkanı da değişmedi. Şahin Batallı, görevine tekrar seçilirken, başkan vekilliğine Ferhat Güler getirildi.
Canlı Hayvan ve Su Ürünleri İhracatçıları Birliği ile tekstil ve hammaddeleri ihracatçıları Birliği’nin yeni yönetim kurulunun ise bugün görev dağılımı yapacağı ifade edilirken, mevcut başkaların görevlerine tekrar seçilmesi bekleniyor.

‘’Örgütlenmenin suç olduğu bir ülkede yaşadık’’
Avrupa Yerel Yönetimler Akademisi Genel Yönetmeni Ferza Yıldırım,Avrupa Komisyonu ile işbirliği halinde çalıştıklarını ifade ederken, ‘’Çocuklar oy potansiyeli olamdığı için hiçbir kaygı gütmeden çalışıyoruz. Amacımız,çocukları yerel yönetimlere katabilmektir.Bunun ilk adımını zabıta memurlarına verdiğimiz seminerle gerçekleştiriyoruz. Avrupa Komisyonu’ndan Gaziantepli çocuklara yönelik somut projeler gerçekleştirmek için yardım sözü aldık’’ diye konuştu ve seminere desteklerinden dolayı Büyükşehir ve Şahinbey Belediyeleri’ne teşekkür etti.
‘’Demokrasi yerelleşmeden geçer’’
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celal Doğan,seminerin yerlleşme açısından da faydalı olacağını belirtirken,’’Yönetimlerde yerleşmeyi sağlamadan demokrasiye geçmek olmaz.Zaten toplumlar gittikçe ulus anlayışından kent anlayışına kayıyor ve artık kentler ön plana çıkıyor. Yerleşme,sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri ile doğru orantılıdır. Ülkemizde sivil toplum örgütlerinin güçlü olmaması yerleşmeye en büyük engeldir’’diye konuştu.
‘’Avrupa Komisyonu’ndan çocuklarımıza yardım sözü’’
Türkiye’de uzun yıllar örgütlenmenin suç odluğunu, her örgütlenenin başına bela geldiği anlayışı hakim olduğunu söyleyen Doğan, ‘’ Batı demokrasisini bu noktaya getirirken az emek vermedi. Bizim sivil toplum örgütleri açısından bir geçmişimiz yok. Yıllarca örgütlenmenin,düşmenin yasak olduğu bir ülkede yaşadık. Hala da düşünmek suç. Şimdi çocuklar için böyle bir proje var. Bu proje için özellikle çocukların seçilmesi çok önemli. Çünkü onlar bizim geleceğimiz şeklinde konuştu.
Seminerin dünkü bölümünden,Seda Akço çocuk hakları çocukların gözaltı süreleri ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hakkında bilgi verdi. Çocukların yetişkinlerden farklı özellikler taşıdığı ifade eden Akço, ‘’Çocuklar haklarını koruyamaz, doğru ile yanlışı ayırt edemeyebilir,yetişkinlere göre talepleri farklıdır ve hata yapabilirler. Bu nedenle İnsan Hakları kavramının yanında bir de Çocuk Hakkı Kavramı Doğmuştur’’ dedi. Türkiye de gözaltı süresinin normal suçlarda 8,terör suçlarında 15 gün olduğunu, Olağanüstü hal durumunda ise 30 güne kadar çıktığını belirten Seda Akço ‘’Ülkemizdeki gözaltı süresi batılı ülkelere göre çok uzun.Avrupa’daki mahkemeler gözaltı süresinin 4 gün uzatılmasını bile uzun buluyorlar’’ diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *