ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil’de tadilat tartışma yarattı

Şehitkamil’de tadilat tartışma yarattı
YAYINLAMA: 20 Mart 2023 / 16.42
GÜNCELLEME: 20 Mart 2023 / 16.42
Şehitkamil Belediye Meclisi, dün yine hareketli geçti.

Komisyon raporu hazırlanmadan mecliste görüşmeye açılan konuya CHP’liler tepki gösterip salonu terk etti.

Başkan Mehmet Bozgeyik, görüşmek istedikleri konuyla ilgili olarak bazı ailelerin mağdur olduğunu, bunu önlemek için gündeme aldıklarını belirtti. CHP’liler ile Bozgeyik bir süre karşılıklı tartıştı. Gergin geçen mecliste CHP’lilerin oturumu terk etmesinden sonra, Bozgeyik gündem maddelerini görüşüp meclisi kapattı.

Resmi kurum alanının konut alanına çevrilmesi tartışma yarattı

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 6. Olağan oturumu yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’in başkanlık ettiği oturum sakin başladı, gergin sona erdi. Gündemde yer alan 18 maddeden 9’u kabul edildi. Meclis oturumunu hareketlendiren konu Çıksorut’ta bulunan resmi kurum alanının tadilatı oldu. söz konusu yerin resmi kurum alanı olarak daha önce Türk Telekom Müdürlüğü’ne  verildiği, daha sonar iade edilmesi mecliste kargaşa yarattı.

Aile 20 yıldır mağdur edilmiş

Başkan Mehmet Bozgeyik, tartışma yaratan yeri konut alanına çevirerek eski sahibine vermek istediklerini arsa sahibinin 20 yıldan bu yana beklediğini, mağdur olduğunu ifade etti. Gerekli imar tadilatı yapılarak buranın aileye tekrar iade edilmesinin en doğu karar olacağını belirten Bozgeyik, ailenin daha önce belediyeye gelerek sıkıntılarını dile getirdiğini, bu nedenle meclisin konuyu kabul ederek bir an önce çıkarılmasını istediğini açıkladı.

Sorunu takas yoluyla çözün

Bunun üzerine CHP’li Kurtuluş Gökpınar söz alarak, “Komisyon raporu hazır değil. Eğer siz komisyon raporu hazır olmadan konuyu mecliste görüşmeye açarsanız, o zaman komisyona ve meclise saygısızlık etmiş olursunuz. Eğer aile mağdur edildi diyorsanız o zaman başka yerle takas yapıp ailenin mağduriyetini giderin. Her yeri takas yaptınız, burayı niçin yapmıyorsunuz? Ama zengin malı olursa hemen takas yapıyorsunuz. Yaptığınız yanlış ve meclisi hiçe saymadır” diye konuştu.

Böyle meclis yönetilmez

Karşılıklı süren tartışmalar arasında CHP’li Akif Ekici “Sayın başkan meclis böyle idare edilmez. Siz şu tabloyu beğeniyor musunuz?  Tiyatroyu geçti. Siz meclisi mi idare ediyorsunuz yoksa tiyatroyu mu? Konuşmalarınıza dikkat edin ve haddinizi bilin . Bu yaptığınız yanlış” dedi.

Burada tiyatro oynatmıyoruz

Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, CHP’lileri kavga çıkarmakla ve meclis gündemini sertleştirmekle suçladı. Büyükşehir’in benzer kararlarına CHP’lilerin suskun kaldığını ileri süren Bozgeyik, “Burada tiyatro falan oynatmıyoruz. Konuşmalarınıza dikkat edin ve haddinizi bilin. Ortada mağdur olan bir aile var, 20 yıldır bu sorun devam ediyor. Biz bunu bitirmek istiyoruz. Aileye kendi arsasını iade etmek istiyoruz. Başka bir şey yapmıyoruz” diyerek konuyu oyladı CHP’lilerin ret oyuna karşılık gündem maddesi kabul edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *