ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil’de kriz sürüyor

Şehitkamil’de kriz sürüyor
YAYINLAMA: 29 Eylül 2021 / 13.03
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2021 / 13.03
Şehitkamil Belediyesi ile Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube arasında süren TİS görüşmelerinin uyuşmazlıkla sona ermesinden sonra, cuma günü tayin edilecek arabulucu tarafları bir kez daha masaya oturtacak.

94 Maddelik TİS görüşmesinde sadece ücretle ilgili maddelerde anlaşma sağlayamadıklarını belirten Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Ali Güdücü, yüzde 35 ücret artışı talep ettiklerini, ancak işverenin yüzde 30’dan fazla vermediğini söyledi. Belediyede çalışan 325 işçiyi kapsayan görüşmelerin 74 maddesinde anlaşmaya vardıklarını hatırlatan Güdücü sözlerine şöyle devam etti:

9 Aralık’ta başlayan görüşmelerde ücret dışındaki 74 madde üzerine anlaşma sağlandı. Ücret artışı konusunda her zaman Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi’ni emsal alan Başkan Mehmet Bozgeyik’in şimdi e aynı duyarlığı göstermesini istiyoruz. Şartları da dikkate alarak ilk yıl için yüzde 35 gibi düşük bir artış önerdik. İkinci yıl için enflasyon oranında zam istedik. Ama belediye yüzde 30’dan fazla veremeyeceğini belirtti, bunun üzerine uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Cuma günü tayin edilecek arabulucu nezaretinde önümüzdeki hafta bir kez daha bir araya geleceğiz. Eğer işveren aynı tutumunu devam ettirirse o zaman grev kararı alarak durumu genel merkeze bildireceğiz. Grev kararı ile uygulama tarihinin aynı günde verilmesi için de talepte bulunacağız. Yani 60 günlük grev uygulama süresini beklemeyeceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *