ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil‘de başıboş 200 köpek yakalandı

Şehitkamil‘de başıboş 200 köpek yakalandı
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2022 / 17.21
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2022 / 17.21
Şehitkamil Belediyesi kuduzla mücadele ekipleri tarafından ilçedeki başıboş dolaşan kedi ve köpeklerin etkisiz hale getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Son bir ay içerisinde 200 başıboş köpek yakalanarak aşı yapıldığı açıklandı. Şehitkamil Belediyesi veteriner ekipleri, sokakta yakaladıkları başıboş köpeklere kuduz aşısı yapıyor.

Son bir ayda 60 köpek yakalandı

Belediye veteriner hekimi Gülay Kara, 31 Ocak 2003 tarih ve 2003 01 nolu Çevre kurulu kararına bağlı olarak ilçedeki sahipsiz başıboş kedi ve köpekleri toplamak için çalışmaların devam ettiğini, bu kapsamda son bir ayda 60 köpek yakaladıklarını açıkladı. Bu yılın dört ayında toplam 200 başıboş köpek toplayıp kuduz aşısı yaptıklarını söyleyen Kara, aynı zamanda hiç paraziter mücadelesinde paratak plus hapı vererek hastalığa karşı mücadele ettiklerini kaydetti.

Köpeğinize kuduz aşısı yaptırın

Toplanan köpeklerin gerekli aşı ve tedavisini yaptıktan sonra büyükşehir belediyesi köpek barınağına teslim ettiklerini hatırlatan Şehitkamil Belediyesi Veteriner Hekim Gülay Kara sözlerine şöyle devam etti: “Her aşı 10 milyon TL. Bu nedenle köpek sahipleri mutlaka kuduz acısını yaptırsın. Aksi halde ileride çok pahalıya mal olabilir insanlar zarar görebilir.” Kara, kuduzla mücadeleyi üç kişilik bir ekiple sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *