ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Şehitkamil kaçak yapı cenneti olarak biliniyor”

“Şehitkamil kaçak yapı cenneti olarak biliniyor”
YAYINLAMA: 16 Kasım 2020 / 19.27
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2020 / 19.27
Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’in uygulamalarını eleştiren CHP İl Başkanı Metin Çelikel, belediye başkanının görev ve sorumluluklarının yasalarda belli olduğunu, başkanın tek basma hareket etme gibi bir konuma sahip olmadığını vurguladı.

Çelikel, “Belediye meclis üyeleri önerge verirse başkan da bunu dikkate alır. Hatta almak zorunda. Hele hele çoğunluğun verdiği bir önergeyi hiç itirazsız kabul etmesi lazım’’ dedi. Bu bir yasal zorunluluktur. Belediye meclislerinde böyle yersiz tartışmalar meclis üyelerinin önerilerini dikkate almama, tek başına hareket etme belediyenin çalışma verimini olumsuz etkiler” dedi.

Mecliste çoğunluğa CHP’nin sahip olduğunu hatırlatan Çelikel, “Biz, siyasi bir çıkar değil, halka hizmet için mücadele veriyoruz. Siyasal kazanımla hareket etmiyoruz. Hukuki gereklerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Kaçak yapılaşma için araştırma komisyonu kurulması konusunu partili meclis üyelerimizle görüştük, değerlendirdik ve olumlu bulduk. Bu, meclis üyelerinin yasal, aynı zamanda demokratik bir hakkıdır. Baskıcı anlayış tarihte sürekli baskı uygulayanların aleyhine tecelli etmiştir. Soruşturma önergesi veriliyorsa başkanın bunu kabul etmesi gerek. Denetim mekanizmasının çalışması isteniyor, buna başkan neden engel olmaya çalışıyor ki? Varsa kaçak yapı ortaya çıksın. Herkes Şehitkamil’i kaçak yapı cenneti olarak biliyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *