ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehit Şahin’in kemikleri şehit olduğu yere nakledilecek

Şehit Şahin’in kemikleri şehit olduğu yere nakledilecek
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2020 / 17.11
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2020 / 17.11

Şehrimizin Fransız istilasından kurtuluşunun 60. yıl dönümü törenlerle kutlanacak. Kurtuluş bayramıyla ilgili kutlama programı dün açıklandı. Buna göre Antep Harbi sırasında şehit olanların Şehitler Anıtı altındaki özel yerinde saklanan kemikleri törenle toprağa verilecek. Ayrıca Şehit Şahin'in kemikleri sanduka içinde Şehitler Anıtı önünden alınarak şehit olduğu yere nakledilecek. Şehitlerin ve Şehit Şahin’in kemiklerinin toprağa verilmesi 24 Aralık günü yapılacak.

Şehitler Anıtı önünden alınacak olan Şehit Şahin'in kemikleri tabut içinde muhafaza edilerek saygı duruşunda bulunulacak, 50 metre taşındıktan sonra zırhlı araçla kortej şehit düştüğü yere götürecek. Kortejde Garnizon Komutanlığından bir merasim takımı, protokol zevatı, Karşıyaka Şahinbey lisesi, Şehit Şahinbey ilkokulu öğrencileri 160 kişilik bir öğrenci grubu ve vatandaşlar bulunacak.

Şehit Şahin Beyin mezarı başında da tören yapılacak, silah arkadaşı Ali Nadi Ünler bir konuşma yapacak. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ konuşacak, öğrenciler kahramanlık şiirleri okuyacak.

25 Aralık günü de Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ Belediye nikah salonunda tebrikleri kabul edecek. Atatürk ve Şehitler anıtlarına çelenkler konularak saygı duruşunda bulunulacak.

Başkarakol’dan askeri birliklerin şehre girişi temsi edilecek. 21 pare topla askeri birliklerin şehre girişi selamlanacak. Askeri birliklerimize “Hoş geldiniz” şiiri okunacak. Gençlerin Şehit Şahin Beyin mezarından tutuşturarak getireceği meşale Belediye Başkanı tarafından alınarak tören alanındaki meşale tutuşturulacak. Daha sonra Kurtuluş Bayramı törenlerine devam edilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *