ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehit Şahinbey’in kemikleri şehit düştüğü yere naklediliyor

Şehit Şahinbey’in kemikleri şehit düştüğü yere naklediliyor
YAYINLAMA: 02 Eylül 2020 / 18.24
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2020 / 18.24

Nakil töreni Şehitler abidesi önünde başlayacak. Şahinbey'in kemiklerinin şehit düştüğü yere nakli dolayısıyla Gaziantep'te büyük bir tören yapılıyor. “Düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez şeref sözünü canlı bir tablo olarak tarihe mal eden Şehit Şahinbey'in Atatürk Bulvarındaki Şehitler Anıtının altındaki salon da bulunan kemikleri, saat 13.30’da yapılacak dini törenle bir tabuta yerleştirilecek. Şahinbey'in Türk Bayrağına sarılı tabutu, daha sonra Şehitler Anıtı önünde ki katafalka konulacak.

Şehit Şahinbey'in tabutu saat 14.30’da katafalktan alınarak omuzlar üzerinde 50 metre taşınacak. Tabut daha sonra, zırhlı bir araca yerleştirilecek ve kortej Şehit Şahinbey'in 28 Mart 1921’de şehit düştüğü Kilis yolunun 25 kilometresinde bulunan Elmalı Köprüsü yanına gidilecek. Yapılacak dini törenle Şehit Şahinbey'in kemikleri burada şehit düştüğü yere gömülecek.

Dini törenden sonra saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilecek. Şahinbey'in yakın silah arkadaşı Ali Nadi Ünler'in anılarını anlatmasından sonra, Gaziantep Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ bir konuşma yapacak. Bunu öğrencilerin şiir okuması izleyecek.

Garnizon Komutanlığı tören kıtasının saygı atışı ile Şehit Şahinbey'in mezarı başındaki tören sona erecek. Yarın akşam, Şehit Şahinbey ve arkadaşlarının aziz ruhlarına, Gaziantep müftülüğünce Şeyh Fethullah Camiinde mevlit okunacak.

Gaziantep'in Kurtuluşu yarın törenlerle kutlanacak. Gaziantep'in düşman iş - galinden kurtuluşunun 60. yıldönümü, yarın törenlerle kutlanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *