ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehirlerarası otomatik telefon görüşmelerine yüzde yüz zam yapıldı

Şehirlerarası otomatik telefon görüşmelerine yüzde yüz zam yapıldı
YAYINLAMA: 10 Şubat 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2021 / 13.40
Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir süre önce alınan karar gereğince şehirler arası otomatik telefon konuşmalarına yüzde yüz zam yapıldı. Bundan sonra 09’la otomatik şehirler arası konuşma yapacak olanlar üç dakikasına 540 lira ödeye çekler.

Basına herhangi bir açıklama yapılmadan uygulanmaya konulan zam dolaylısıyla birçok vatandaş durumdan habersiz olarak telefonlarını zamlı olarak kullanıyor. Daha önceleri otomatik olarak 09’la şehirler arası görüşme yapan telefon aboneleri üç dakikalık görüşme için 270 lira ödüyorlardı. 1 Haziran’dan itibaren aynı süre için 09’dan otomatik şehirler arası görüşme yapacak olan abone 540 lira ödeyecek.

Şehirler arası otomatik telefon görüşmesi yapan abonelerin bundan sonra çok daha dikkatli olması, fazla para ödememek için zamanı çok iyi kullanması gerekiyor.

Şehrimizde şehirler arası otomatik telefon bağlantısı yeni yapıldığından İstanbul, Ankara ve diğer illerde bulunan yakınlarına hal hatır sormak için telefon açıyorlardı. Bundan sonra zaruri olmadıkça bu tür görüşmeleri yapamayacaklar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *