ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehirden erkek koyun çıkışı Belediye tarafından yasaklandı

Şehirden erkek koyun çıkışı Belediye tarafından yasaklandı
YAYINLAMA: 06 Ekim 2020 / 17.48
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2020 / 17.48
Belediye, hayvan kesimi yaptırarak sıkıntıyı önlemeye çalışıyor

Son bir hafta içinde şehrimizde meydana gelen et sıkıntısının giderilmesi için çalışmalara başlandı. Konuyla yakından İlgilenen Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ hayvan pazarına bizzat giderek belediye adına 65 koyun alarak kesimini yaptırdı. Ayrıca kasaplara da 147 baş koyun aldı. Etin kilosunun kemikli olarak 400 liradan satılması gerektlğlni, zarar eden kasapların, zararının Belediye tarafından karşılanacağını ve şehirden erkek koyunun çıkışının yasaklandığını bildiren Başkan Ertuğ yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Dişi koyun kesiminin yasal bakımdan yasaklanması nedeniyle bir kısım kasap esnafı canlı hayvan fiyatlarındaki yükselmeyi bahane ederek koyun kesmedikleri ve dükkanlarını da açmadıkları görülmüştür. Dükkan açmamak kepenk kapama eylemine girdiği için suç sayılmaktadır. Toptancı kasaplar dükkanlarını derhal açacaklardır. Koyun bulmada güçlük çekiliyorsa Belediyeden istemde bulunacaklardır. Bunun dışında perakendeci ve toptancı kasaplar et bulunmasa dahi dükkanlarını açmak zorundadırlar.

Buna uymayanların kepenk kapama eylemine katılmış addedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır. Bu suçu işleyenler tesbit ediIecekIerini biImelidirler Canlı hayvan ihracının uzun sürmesi canlı hayvan fiyatlarında dalgalanmaya sebep olmuştur. Bu geçicidir. Halen kentimizde ve yöresindeki besi yerlerinde 45 bin baş koyun vardır. Bu Gaziantep’in günlük ihtiyacı demektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *