ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehirde çalışan motorlu araçlardan fiş istenecek 

Şehirde çalışan motorlu araçlardan fiş istenecek 
YAYINLAMA: 24 Haziran 2020 / 20.59
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2020 / 21.06
Vatandaşlardan fazla taşıma ücreti alanlar cezalandırılacak

Şikayetler 18001 numaralı telefona yapılacak. At arabalarının kaldırılmasından sonra ortamı fırsat bilen bazı motorlu taşıyıcılar, vatandaşlardan fazla para almaya başladı, öyle ki kısa mesafelerde 300-400, uzak mesafeler için 700 liraya kadar taşıma ücreti alanlar çıktı.

Taşıma ücretlerinde ortamdan yararlanmak isteyen erin tespit edilmesi üzerine duruma Belediye tarafından el konuldu. Bundan sonra fazla taşıma ücreti alanlardan yazılı bir belge alınacak veya fiş istenecek. Durum Belediye Zabıta Müdürlüğüne İletilerek fahiş fiyat alanların cezalandırılması sağlanacak. Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“At arabalarının kaldırılması şehirde büyük bir memnuniyet uyandırdı. Şehri büyük bir köy olmaktan kurtardık. Dahası var. Gaziantep’te çalışan at arabalarından 600'ü Suruç'tan gelmiş bulunuyor. At arabalarını kaldırınca bunlar şehrimizi terk etti. Geriye kalan 300 civarındaki at arabacısına da plakalarını teslim etmek kaydıyla Belediye olarak motorlu araç almaları için kredi veriyoruz. Çok yoksul olanlara da Belediyede iş vererek temizlik işçisi olarak çalıştırıyoruz.

Bizlere ulaşan şikayetlerden öğrendik ki bazı fırsatçılar çok yüksek taşıma ücreti almak istiyorlar. Bunu önlemek için fiş usulünü uygulayacağız. Şehrin en uzak semtine dolu bir motorlu araç 300 liradan fazlaya yük taşıyamaz. En kısa mesafelerde de 125-150 lira alacaklar. Motorlu aracı iki kişi tutmuş ise uzak mesafelere 150 şer lira, kısa mesafelere de 75’er lira ödeye çekler. Verdiğimiz rayiç taşıma bedelinden fazla ücret isteyenleri bizlere bildirsinler derhal duruma el koyarak cezalandıracağız. Şikayetler 18001 numaralı telefona yapılacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *