ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehirde beslenen hayvanlar dışarı çıkarılmayınca kara ve sivrisinekler şehri istilâ etti 

Şehirde beslenen hayvanlar dışarı çıkarılmayınca kara ve sivrisinekler şehri istilâ etti 
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 20.49
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 20.53

76 mağarada beslenen hayvanlar 1 Temmuz’da şehir dışına çıkarılacaktı. Şehrin temizliği, sineklerin üremesini engellemek amacıyla belediye tarafından alınan karar gereğince şehir içinde 76 mağarada beslenen hayvanlar ve mahallelerde süt için yetiştirilen koyun ve keçilerin 1 Temmuz’a kadar şehir dışında kendilerine ayrılan yerlere taşınması gerekiyordu. Belediyenin tüm çabalarına rağmen hayvanlar istenilen sürede yerlerine nakledilmedi. Belediye tarafından elektriklerinin kesileceği ve ceza verileceği bildirilmesine karşı yerinden kıpırdayan olmadı.

Belediye ekipleri tarafından birkaç hayvan beslenen yere ceza verildi, kapatılacağı ihbar edildi, yine yerinden kıpırdayan olmadı. Şehir içinde en lüks mahallelerde ve mağaralarda hayvan besiciliği devam ettiğinden şehri kara ve sivrisinekler istila etti. Belediye tarafından yapılan sineklerle mücadele boşa gitti. Emek ve paralar havaya uçtu.

Vatandaşlar devamlı olarak şehrin hayvan gübreleriyle kirletilmesinden ve sineklerden şikayet ediyor. Belediye devamlı olarak ilaçlama yapıyor, buna rağmen sineklerle mücadele konusunda olumlu bir sonuç alınamıyor. Mağara ve evlerde hayvan besleyenlerin şehir dışına çıkarılması ve verilen cezalar konusunda belediyenin açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *