ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehirde 76’sı mağara, 163 yerde hayvan besleniyor

Şehirde 76’sı mağara, 163 yerde hayvan besleniyor
YAYINLAMA: 08 Ağustos 2022 / 13.41
GÜNCELLEME: 08 Ağustos 2022 / 13.41
Şehrin hayvan pisliğinden kurtarılması, sineklerin üremesine mani olunması ve şehre modern bir görünüm kazandırarak köy havasından kurtarılması için belediye tarafından hayvan beslenen yerlerin kapatılmasıyla ilgili olarak alınan karara sonuçta geçerli bir uygulama yöntemi bulundu.

Şehir içinde 76 mağara ve 163 yerde hayvan besleyenlerin şehir dışına çıkarılması için son mühlet 1 Eylül idi. Verilen imkânlara ve iyi niyete karşı kimsenin yerinden kıpırdamaması üzerine bundan sonra hayvan beslenen yeri vatandaş telefonla belediyeye bildirecek, zabıta ekipleri gelip orasını mühürleyerek kapatacak. Hiçbir itiraz dinlenmeyecek. Bunun için yeni bir encümen kararına da gerek yok. Sadece Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un kapat emrini vermesi yetecek.

İlgililer şehrin en lüks semti olan Bahçeli evlerde dahi 6 yerde hayvan beslendiğini bildirdiler. Belediye, jeologlardan oluşturduğu bir kurulla mağaraları kontrol ettirdi. Jeologlar tüm mağaraların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, her an can ve hayvan kaybı olabileceğini rapor ettiler. Belediye de bu rapora dayanarak tüm mağaraları kapatıyor. Şimdiye kadar şehir içinde 47 bin baş hayvan besleniyordu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *