ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehirde 7 mahalle, tam su alamıyor 

Şehirde 7 mahalle, tam su alamıyor 
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2020 / 12.36
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2020 / 12.36
Kargasekmez’de yapılmakla olan biri 10, diğeri 25 bin tonluk su depoları tamamlanınca su sorunu kalmayacak. Kavaklık, Alleben, Kollejtepe, Akyol, Bahçelievler mahalleleri Pancarlı’dan su alıyor

Belediye yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre halâ şehrimizde 7 mahalle ve 740 sokağın su problemi var. Bu mahalle ve sokaklara zaman zaman su verilemiyor. Bazen bir hafta su verilmediği oluyor. Suları zaman zaman kesilen ve su sıkıntısı çekilen mahalleler arasında Pancarlı kaynağından su alan Alleben, Akyol, Bahçelievler, Kollejtepe Kavaklık, öğretmenevleri mahalleleriyle 740 sokak geliyor.

Bu mahalle ve sokaklara Pancarlı kaynağından su verilmesinin nedeni ise Kartalkaya'dan şehre su verecek olan tesislerden alınacak su yun Kargasekmez tepesin de yapılması gereken biri on bin diğeri 25 bin tonluk su depolarının tamamlanmamış olmasıdır. 12 Eylül öncesinde iller bankası tarafından su depolarının yaptırılması için gönderilen 500 milyon liradan yararlanılamamış, başka alanlarda kullanılmış. Bu yüzden de depoların yaptırılması gecikmiştir. Depoların her ikisinin de 1982 yılı sonuna doğru tamamlanarak şehrin tamamının rahatlıkla su alması sağlanacak.

Bugün Hacıbaba su fabrikasından günde şehre 80 bin ton su veriliyor. Hacıbaba’dan verilen su ile şehrin şimdiye kadar en çok az su alan veya hiç su almayan mahalle ve semt sokaklarına aralıksız su veriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *