ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir ve resmi kuruluşlar bayraklarla donatılacak

Şehir ve resmi kuruluşlar bayraklarla donatılacak
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2021 / 13.21
Anayasa’nın kabulü ve 7. cumhurbaşkanının seçilmesi dolayısıyla şehrimizde tören yapılacak

7 Kasım’da yeni Anayasa’nın halkoyuna sunulması ve yüzde 91’in üzerinde halk tarafından kabul edilmesiyle birlikte 7. cumhurbaşkanı olarak devlet ve Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Kenan Evren seçildi. 7. Cumhurbaşkanımızın seçilmesi üzerine önceki gün Ankara'da törenler yapıldı. Cumhurbaşkanımızın seçilmesi 101 pare top atışıyla duyuruldu Yurdumuzda tüm illerde de Cumhurbaşkanımızın seçilmesi dolayısıyla bugün saat 9’da törenler yapılacak. Törenler sadece il merkezlerinde yapılacak. Tören dolaylısıyla şehir bayraklarla donatılacak, resmi kuruluşlar akşama kadar gönderlerle bayrak asacak.

Saat 9.30’da Atatürk Anıtı’na Vali Fikret Koçak, 5. Zırhlı Tugay ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Necati İkizoğlu ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından Atatürk Anıtına çelenkler konulacak. İstiklal Marşı ile birlikte gönderlere bayraklar çekilecek.

Bu arada mutat askeri törenler de yapılacak. Cumhurbaşkanımızın seçilmesi dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan törene daire müdürleri de katılacak. Gönderlere çekilen bayraklar gün batısında yeniden indirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *