ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir İmar Planı Başpınar’a kadar uzatılıyor

Şehir İmar Planı Başpınar’a kadar uzatılıyor
YAYINLAMA: 05 Ekim 2021 / 13.34
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2021 / 13.37
Belediye Başkanı: “Kat irtifasını yasalara göre uygulayacağım” Değirmiçem Ticaret Merkezi olmaktan çıkarıldı.

İmar ve İskân Bakanlığından yüksek düzeydeki yetkili iki kişilik bir heyet şehrimize gelerek incelemeler yaptı. Bir hafta süreyle şehrimizde kalan heyet Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ile imar plânı uygulamasında bir yetki protokolü imzalayarak şehrimizden ayrıldı.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ Başpınar'a kadar olan bölge, Başpınar'da dahil şehir imar plânına alınacağını, kat irtifaı konusunda yasaların eksiksiz uygulanacağını ve şehrin hava kirlenmesini önlemek için Değirmiçem'in ticaret merkezi olmasından vazgeçildiğini bildirdi. Başkan Ertuğ şu açıklamayı yaptı:

“İmar ve İskân Bakanlığından iki kişilik bir heyet geldi. Şehrimizdeki incelemeleri sonunda imar plânı revizyonuyla ilgili çalışmalar yapıldı. Plânda uygulama kabiliyeti olmayan yerlerde zarar verebilecek yerler belirlendi, bir protokol imzalandı. Yeni iskân sahaları tespit edildi. Değirmiçem'de ve diğer yerlerdeki kat irtifaı uygulamaları yeni esaslara bağlandı Bu suretle vatandaşların hisseli tapulardan kurtulması sağlanacak Bir ticaret merkezi haline getirilmesi düşünülen Değirmiçem'den vazgeçildi. Başpınar ile şehir arasında yeni bir ticaret sitesi oluşturulacak. Şehrin kirlenmesi de böylece önlenecek.

Değirmiçem'in Ticaret merkezi haline gelmesi halinde hem yoğun trafik şehir içinde aksaklıklar yaratacaktı, hem de yüksek binalar hava sirkülasyonunu önleyerek bir süre sonra şehri kirlilikten oturulmaz hale getirecekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *