ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir içinden E-5 yolundan günde 10 bin araç geçiyor

Şehir içinden E-5 yolundan günde 10 bin araç geçiyor
YAYINLAMA: 21 Ekim 2021 / 15.34
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2021 / 15.34
1982'de bittiği bildirilen Gaziantep Nizip Birecik karayolu 594 milyona yeniden ihale edildi.

Zırhlı tugay-KÜSGET arasında 4 kilometrelik dörtlü şerit planda bu yıl da yok. İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre geçen yıl bitirilerek hizmete sokulan Gaziantep-Nizip-Birecik karayolu harap olduğundan bu yıl yeniden 594 milyon liraya ihaleye çıkarıldı, ihalesi yapıldı. Nizip yolu yapılaşmadan kısa bir süre önce yeniden bozularak çukurlar meydana gelmişti.

Karayolları bölge müdürlüğü tarafından her yıl programa alındığı tekrar edilen ve bir türlü yapılamayan Zırhlı Tugay ile KÜSGET arasındaki 4 kilometrelik 4 şeritli yolun bu yıl da plana alınmadığı öğrenildi. E-5 karayolunun devamı sayılan şehir içindeki 4 kilometrelik yolun düzenlenmesi için Dünya Bankası'ndan kredi alındığı halde yolun yapımı program dışı bırakıldı.

Durumu öğrenen il yetkilileri sorun üzerine hassasiyetle gideceklerini ve durumu bakanlığa derhal ileterek gayri ciddi çalışmaların önlenmesini isteyecek.

Nurdağı'ndan Kömürler ve Sakçagözü kasabasına uzanan dört şeritli yolun 1 kat asfaltı geçen yıl yapıldığı halde, bu yıl yeniden ele alınarak asfalt kaplaması yapılacak. Zra yapılan asfalt kaplama, kısa süre içinde bozularak eskisinden kötü duruma geldi.

Karayolu bölge müdürlüğü yetkilileri E 5 karayolu trafiğinden geçen yıl günde 4500 araç geçerken, bu yıl bu sayının 10 bine çıktığını, bu yükü yolun çekmediğini bildirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *