ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir içindeki ahırlar 21 Haziran‘da kesinlikle mühürlenecek

Şehir içindeki ahırlar 21 Haziran‘da kesinlikle mühürlenecek
YAYINLAMA: 27 Ocak 2022 / 13.53
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2022 / 13.53
Belediye Meslek Vergisi yatırmanın son günü. Vatandaşlar arasında belediye meslek vergisi süresinin uzatıldığı, şehir içinde hayvan besleyenlere üç ay daha izin verildiği gibi söylentilerin çıkması üzerine konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz belediye yetkileri kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söylediler.

Kanun gereğince belediye meslek vergisi yatırımının son günü 31 Mayıs, yani bugün. Daha sonra vergi yatıracak olanlardan %10 oranında cezalı vergi alınacak. Şehir içinde hayvan besleyenlerin yerleri ise kesinlikle 21 Haziran’da mühürlenerek kapatılacak.

Konuyla ilgili olarak belediye başkanı Ahmet Turan Ertuğ şunları söyledi: “Belediye olarak biz kanun koyucu değiliz ki belediye meslek vergisini süresini uzatalım. Biz sadece kanunların bize tanıdığın camlar dahilinde geçen yıllara ait belediye meslekten almayacağız.

Şehir içinde hayvan besleyenlere de hiçbir uzatma tanımadım. Yıllardır sürüncemede kalan bu işi kesinlikle halledecek ve şehri sinek ve pislikten kurtaracağım. Bazı çevreler şehir içinde beslenen hayvanların çıkarılmaması ve hayvan yerlerinin kapatılmaması için baskı yapmaya çalışıyorlar. Buna boyun eğmeyeceğim. Kararım kesindir. Hayvan besleyenler kendilerini buna göre ayarlasınlar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *