ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir içindeki ahır sahiplerine son ikaz yapıldı

Şehir içindeki ahır sahiplerine son ikaz yapıldı
YAYINLAMA: 29 Ocak 2021 / 13.39
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2021 / 13.39

Hayvancılık yapanlara belediye yardım yapacak. Şehir içine 76 adet ahır kurarak köyü şehre getirmek isteyenlere belediye tarafından son ikaz yapıldı. Kısa sürede ahırlarını yakın köylere taşımayanlar cezalandırılacak. Ayrıca hayvancılıkla uğraşmak iste yenlere belediye tarafından yardım yapılacak.

Konuyla ilgili olarak Belediye başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“1981 Haziran ayında son tarih olarak teshil edildiği ilan edilen 1 Haziran 1981 tarihinde ahırların şehir merkezi dışına çıkarılması istenmesine rağmen aradan 1 yıl geçmiş, yine de şehir merkezinde 76 ahırın bulunduğu tespit edilmiştir.

Bu davranış köyü şehre getirmenin bir özentisidir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Kent merkezindeki ahırlar Sağlığa zararlı olan karasinek üretme merkezleridir.

Ayrıca koku ve kene ile de mücadele mümkün olma maktadır. Bu nedenle kent merkezinde hayvan besleyen vatandaşların kent civarındaki köylerde hayvanlarını beslemelerini öneririm.

Bu davranış içinde olanlara kredi alma konusunda da yardımcı olunacaktır. Kentin merkezinde ahırları müdafaada ısrar edenler hakkında da yasal işlem yapılacağının bilinmesini rica ederim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *