ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir içi telefon konuşmalarının her 3 dakikasına ayrı ücret alınacak

Şehir içi telefon konuşmalarının her 3 dakikasına ayrı ücret alınacak
YAYINLAMA: 28 Haziran 2022 / 19.20
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2022 / 19.20
PTT şehir içi telefon konuşmalarının her 3 dakikasında bir konuşma ücreti alınması için çalışmalar yapıyor. Uygulamaya, 1984 yılından itibaren İstanbul’da başlanacak.

Edindiğimiz bilgiye göre PTT, bir telefon ücreti karşılığında saatlerce konuşanla, bir dakika konuşan arasındaki haksızlığı ve gerekse telefon trafiği tıkanıklığını gidermek amacıyla İstanbul’daki aboneleri “Kontör” diye bilinen ve birçok ülkede uygulanan bir elektrik sayaca bağlayacak. Sayaç, şehir içi telefon konuşmasının her 3 dakikası için arayıcı aboneye bir konuşma ücreti yükleyecek. İki yıl önce ilimizde kurulan KK. Güçlendirme Vakfı fahri yardım komitesi dün saat 15.00’te Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda toplandı. PTT şehir içi telefon konuşmalarının her 3 dakikasında bir konuşma ücreti alınması için çalışmalar yapıyor. Toplantıya Vali Fikret Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati İkizoğlu Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Uygulamaya, 1984 yılından itibaren İstanbul’da başlanacak.

PTT yetkilileri bu uygulama ile hem şehir içi telefon trafiğinde büyük rahatlama sağlanacağını, hem de PTT’nin bir haksızlığın önüne geçerek para kazanacağını belirtiyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *